БЕР
Вівторок
19
13:55

Нового керівника митного поста «Житомир-центральний» через тиждень теж затримали на хабарі

​В.о начальника митного поста «Житомир-центральний» затримали під час отримання 900 доларів США за розмитнення пиломатеріалів

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Києві, за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону України та оперативного супроводження співробітників Головного управління по боротьбі з корупцією СБУ викрили факт одержання неправомірної вигоди керівником митного поста «Житомир-центральний» Житомирської митниці ДФС.


За попередньою інформацією, виконувач обов’язків начальника митного поста вимагав та отримав 1300 доларів США за нестворення його підлеглими штучних перешкод під час митного оформлення пиломатеріалів.


Сьогодні, 11 травня 2019 року, вказаний посадовець під контролем правоохоронних органів через посередника одержав другу частину раніше обумовленої ним неправомірної вигоди в розмірі 900 доларів США. Після отримання коштів його затримали в порядку ст. 208 КПК України.


Затриманому готується повідомлення про підозру в одержанні неправомірної вигоди, поєднаному з вимаганням такої вигоди (ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України). У разі доведення вини, посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років.


Нагадаємо, 4 травня слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, затримали начальника митного посту «Житомир-центральний» під час отримання 400 доларів США - однієї з частин неправомірної вигоди загальною сумою у 1650 доларів США. За даними слідства, начальник митного посту з двома підлеглими систематично вимагали та отримували гроші від представників підприємств, що надають брокерські послуги.


Як наслідок, затриманого було відсторонено від посади, а на його місце призначено виконувача обов’язків начальника митного поста «Житомир-центральний», якого сьогодні за аналогічних обставин затримали вже слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Києві.

Вчора

Сторінки:
Нагору