КВІ
П'ятниця
19
03:51

​Опозиційний блок пропонує реальні механізми відродження економічного потенціалу держави, - Юрій Павленко

На цьому акцентував народний депутат України, голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко під час виступу на загальних зборах Асоціації «Ради керівників міста Коростеня».

Участь у зборах приймали 17 членів виконавчого комітету Коростенської міської ради та 93 керівники – члени Асоціації «Ради керівників міста Коростеня». Народний депутат розповів, що серед головних проблем, що заважають підприємствам Житомирщини працювати на повну потужність, залишається втрата ринків збуту.


«На жаль, сьогодні Україна стала однією з найбідніших країн світу, і стала єдиною країною, яка добровільно втрачає свої ринки збуту. Ми втратили ринки сходу, а поставка українських товарів до Європи гальмується, насамперед, введенням квот. На даний час Україна вже вибрала більше половини квот на ту продукцію, що може постачати до Євросоюзу. Натомість підписання нашим урядом Угоди про Зону вільної торгівлі призвело до появи на українських ринках європейської продукції без додаткової сертифікації»,- зауважив Павленко.


Згідно офіційних даних Головного управління статистики у Житомирській області, у січні-листопаді 2016 року, порівняно із відповідним періодом 2013 року, на Житомирщині експорт товарів зменшився на 23,3%, імпорт – на 19%.


Політик наголосив, що ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК має антикризовий план, який спільно з підприємцями потрібно негайно втілювати в життя.


«ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК пропонує реальні механізми відродження економічного потенціалу держави. Це забезпечення якомога більшої стабільності основних механізмів податкового регулювання, забезпечення прозорого адміністрування, виведення бізнесу із тіні, посилення податкового контролю за контрабандою, запровадження інституту контрольованої іноземної кампанії, зменшення податкового навантаження із одночасним пошуком бюджетних компенсаторів, забезпечення своєчасного, прозорого відшкодування та погашення наявної бюджетної заборгованості з ПДВ, проведення акцизної політики відповідно до європейських правил. Наша ідеологія залишається незмінною – це економічний патріотизм», - наголосив Юрій Павленко

.

Зокрема, мова йде про проект Закону України від 16.03.2017 року N 6201 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо проведення податкової реформи та підвищення інвестиційної привабливості України».


На думку народного депутата, ініціатива міського голови Володимира Москаленка щодо залучення підприємств, установ, організацій, представників малого та середнього бізнесу до розвитку інфраструктури міста є вкрай важливою.


«Керівники підприємств міста Коростеня вже не вперше збираються з метою обговорення та вирішення нагальних проблем розвитку міста та з метою розробити єдину чітку політику по спільним діям задля стимулювання, а не знищення промислового виробництва Житомирщини. Хочу запевнити, що усі зобов’язанні, що команда ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ взяла на себе рік тому, ми навіть перевиконали», - сказав Павленко.


Політик запевнив, що депутати від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ і надалі готові працювати над покращенням благоустрою і розвитком міста Коростеня.


«Ініціативи, які впроваджуються в життя спільно всіма підприємствами та всіма жителями Коростеня, які зацікавлені, щоб місто ставало окрасою нашої країни, вони є унікальними. Така спільна робота є прикладом для всієї України, як в непростих умовах потрібно не схиляти голову, а спільними зусиллями відбудовувати інфраструктуру та розвивати місто. Ми готові підтримати ці ініціативи, а також знаходити відповідні важелі впливу на центральну владу, щоб влада на місцях змогла стати ще більш ефективною в своїх рішеннях та діях, працюючи в інтересах кожного жителя як Коростеня, так і всієї України», - підсумував Юрій Павленко.


Разом із народним депутатом України Юрієм Павленком участь у засіданні виконавчого комітету Коростенської міської ради та загальних зборах Асоціації «Ради керівників міста Коростеня» взяли керівник фракції та депутати Житомирської обласної ради від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Анатолій Мелашенко, Наталія Рибак, керівник місцевої партійної організації Роман Калінін, депутати Коростенської міської ради Ольга Гречко, Вадим Дідківський, Віктор Ходаківський.

Вчора

Сторінки:
Нагору