БЕР
Четвер
28
17:09

​Питання переможця у 67 одномандатному виборчому окрузі відкладається: суд визнав протиправною бездіяльність ОВК щодо не розгляду скарги довіреної особи В. Развадовського

28 липня Житомирський окружний адміністративний суд, розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом кандидата у народні депутати України Віктора Развадовського в особі його довіреного представника в одномандатному виборчому окрузі №67 Василя Козела про визнання протиправною бездіяльність Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів Верховної Ради у Чуднівському 67 одномандатному виборчому окрузі, прийшов до висновку, що заявлені вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Далі – мовою документа:


«…Керуючись ст.ст. 77, 90, 94, 241, 246, 255, 271, 276, 278 Кодексу адміністративного судочинства України

вирішив:


Адміністративний позов кандидата у народні депутати Развадовського Віктора Йосиповича (…) в особі довіреної особи в одномандатному виборчому окрузі №67 - Козела Василя Васильовича (…) до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №67 (вул. Героїв Майдану, 125, м.Чуднів, Житомирська область, 13201; ЄДРПОУ 38135817) про визнання протиправною бездіяльності, зобов’язання вчинити дії – задовольнити.


Визнати протиправною бездіяльність Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №67 щодо не розгляду скарги довіреної особи кандидата у народні депутати Развадовського Віктора Йосиповича в одномандатному виборчому окрузі №67 - Козела Василя Васильовича від 24 липня 2019 року вх. №213.


Зобов’язати Окружну виборчу комісію з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №67 розглянути скаргу довіреної особи кандидата у народні депутати Развадовського Віктора Йосиповича в одномандатному виборчому окрузі №67 - Козела Василя Васильовича від 24 липня 2019 року вх. №213 в порядку, визначеному чинним законодавством.


Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження, а в разі апеляційного оскарження – з моменту проголошення судового рішення суду апеляційної інстанції.


Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Сьомого апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в дводенний строк з дня його проголошення.


Рішення у повному обсязі складене у нарадчій кімнаті та проголошене 28 липня 2019 року о 9 год. 35 хв.

Головуючий суддя

І.Е.Черняхович

Судді

О.В.Капинос

О.В.Лавренчук»


До слова, Житомирський окружний адміністративний суд днем раніше відмовив кандидату у народні депутати України Віктору Развадовському у вимозі скасувати протокол ОВК №67 про підсумки голосування та здійснити перерахунок голосів на усіх виборчих дільницях, хоч аналогічний позов тим же судом від представника політичної сили Президента України «Слуга народу» у одномандатному виборчому окрузі №64 задовольнив повністю.


Але навіть це тепер не знімає сумніву щодо легітимності переможця у 67 Чуднівському одномандатному виборчому окрузі без повторного перерахунку голосів. Тим більше за умови, що команда Віктора Развадовського налаштована оскаржувати рішення Житомирського окружного адміністративного суду від 27 липня 2019 року та добитися перерахунку голосів на всіх, без виключення, дільницях.


Чому цьому так протидіє ОВК та кандидат у народні депутати України Сергій Кузьміних, особа, яка за народні кошти здобула військову професію, у 2014 році – на початку російсько-української війни – звільнилася з лав Збройних Сил України, прикривається спиною військовополоненого брата Олега, звинувачується у невиплаті зарплат студентам, а комерційному банку повертає борги тільки на виконання рішення суду?...


Мар’ян ОСИКА












Сторінки:
Нагору