КВІ
Четвер
18
07:37

Подробиці затримання у Бердичеві помічника судді

3 травня працівники Слідчого управління ГУНП в області спільно з Управлінням захисту економіки ДЗЕ Нацполіції та під процесуальним керівництвом прокуратури регіону затримали помічника судді Бердичівського міськрайонного суду за вимагання та отримання хабара у сумі понад 10 тисяч гривень.

Поліцейські затримали підозрюваного безпосередньо у приміщенні суду.


За наявною інформацією, 10 тисяч 200 гривень службовець вимагав за сприяння у прийнятті судом рішення про непритягнення особи до адміністративної відповідальності. Заявлену суму чоловік отримав у два етапи. Першу частину – 5 тисяч гривень – напередодні, сьогодні – ще 5 тисяч 200 гривень.


Усі дії помічника судді були відповідно задокументовані у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.


Нині 39-річний чоловік затриманий на підставі норм ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.


Відповідно до законодавства чоловікові може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років із конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю до 3 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору