БЕР
П'ятниця
29
10:50

​Понад 12 тисяч жителів Житомирщини вже висловили свою підтримку законодавчим ініціативам Опозиційного блоку

У містах і районах області триває ініційована ОПОЗИЦІЙНИМ БЛОКОМ загальнонаціональна мирна акція «Борімося разом - разом переможемо!», яка стартувала у Житомирі 21 квітня.

Вже понад 12 тисяч жителів Житомирщини своїми підписами засвідчили підтримку законодавчим ініціативам ОПОЗИЦІЙОГО БЛОКУ. Головні вимоги опозиції: ПРИПИНИТИ ВІЙНУ І ПОВЕРНУТИ МИР В УКРАЇНІ; ЗАБЕЗПЕЧИТИ ПРАВО ГОВОРИТИ І СЛУХАТИ РІДНОЮ МОВОЮ; ПРИПИНИТИ ФАЛЬСИФІКАЦІЮ ІСТОРІЇ; ЗАБЕЗПЕЧИТИ ЛЮДЯМ ГІДНЕ ЖИТТЯ І РОБОТУ; ЗУПИНИТИ РЕПРЕСІЇ І НАСТУП НАЦИЗМУ.


І, попри поодинокі спроби радикально налаштованих молодиків перешкодити роботі агітаторів-волонтерів, щодня до списку небайдужих громадян, які прагнуть змін на краще у своїй країні, приєднується щонайменше тисяча однодумців.


Такий результат народний депутат України, голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко назвав свідченням високої довіри до політичної сили, її програми виходу з масштабної політичної та соціально-економічної кризи, яка накрила країну з вини діючої влади.


«Основна соціальна вимога ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ зрозуміла і дуже актуальна для жителів області – збільшення мінімальних зарплат і пенсій, адже Житомирщина традиційно є регіоном з найвищим показником безробіття і найнижчим – зарплат. Щоб компенсувати нинішнє зростання цін, мінімальна заробітна плата повинна становити не менше 4,5 тисячі гривень, а мінімальна пенсія - 3,5 тисячі гривень.


Друга наша вимога - скасування всіх підвищень тарифів за останні два роки. Нинішній їхній рівень - за межею розумного. Мільйони сімей не можуть оплатити послуги ЖКГ і потребують субсидії. Невідповідність грабіжницьких тарифів реальним доходам призвела до зростання заборгованостей по «комуналці», - акцентував Юрій Павленко.


Жителі області також повністю підтримують ініціативу щодо введення мораторію на підвищення комунальних тарифів до повної індексації зарплат і пенсій. Платіжки за комуналку не повинні перевищувати 10% від доходу сім'ї. Особливої актуальності набуває вимога щодо встановлення миру на українській землі.


На переконання політика, необхідно скоротити витрати на війну і державний апарат, а зекономлені кошти направити на відродження економіки, створення нових робочих місць, соціальну підтримку родин з дітьми, пенсіонерів, малозабезпечених, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС та постраждалих через аварію, ветеранів війни та родин учасників АТО.


«Нинішня влада обдурює людей. Замість підтримки чорнобильців вони витрачають мільйони на перейменування міст і вулиць, виписують собі величезні премії. Натомість скасовуються соціальні програми, пільги, - акцентує керівник Коростенської міської партійної організації Роман Калінін. ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК подав до парламенту пакет законопроектів (№5055, №4798, №4540, №4442-1, №1337, №6292-1) про повернення чорнобильцям відібраних нинішньою владою виплат і пільг, тому той факт, що жителі Коростенського, Овруцького, Народицького та інших районів, які постраждали через аварію на ЧАЕС, активно підтримують саме цю політичну силу і саме з нею пов’язують свої сподівання на поновлення справедливості, цілком логічний і зрозумілий».


А керівник Бердичівської міської організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Наталія Онуфрієнко так прокоментувала інцидент, який стався у Бердичеві, де невідомі напали на активістів-волонтерів:


«Ми бачимо, що порушуються усі права людей, у тому числі на свободу слова та вільне виявлення власної думки. Саме через таких псевдопатріотів, які сьогодні нехтують думкою тисяч бердичівлян і просто не вміють вести цивілізований діалог, у нашій країні і відбуваються непорозуміння та ворожнеча. Дякую небайдужим людям, які не залишилися осторонь і допомогли припинити це свавілля».


Незважаючи на інциденти в окремих містах, збір підписів в о області триває. Люди активно підтримують мирні ініціативи та пропозиції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ, щоб таким чином примусити владу почути їх.



Вчора

Сторінки:
Нагору