БЕР
Вівторок
19
09:23

​Працівники чотирьох райдержадміністрацій на Житомирщині до кінця року залишилися без грошей

Як відомо голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посади Президентом України на строк повноважень Президента України та звільняються за його розпорядженням. Житомирська область була першою в Україні, в якій президент Володимир Зеленський звільнив всіх голів райдержадміністрацій.

Листом Міністерства соціальної політики України від 24.06.2019 р. №957/0/2016-19 було рекомендовано місцевим державним адміністраціям при звільненні з посад голів місцевих державних адміністрацій застосовувати норму пункту 2 частини 1 статті 36 КЗпП України (закінчення строку дії трудового договору).


Проте, як повідомляє news.dks на Житомирщині четверо колишніх посадовців самостійно обрали статтю для свого звільнення.


Так голови Бердичівського, Баранівського, Попільнянського та Пулинського районів при звільненні вказали підставу - пункт 5 статті 41 КЗпП України (припинення повноважень посадових осіб), що гарантує виплату вихідної допомоги у розмірі шестимісячного середнього заробітку. Така підстава для звільнення була вигідна їм у фінансовому плані, хоча б мала застосовуватись лише при розірванні трудового договору з членами виконавчого органу господарського товариства.


Після звільнення «керманичів» вищезазначених районів, їх колишні підлеглі працівники залишилися на «голих» окладах без можливості отримання жодних премій чи надбавок до кінця року.


Офіційні цифри просто та чітко показують, що чиновники наповнили власні кишені державними коштами у час змін в країні.


За даними Єдиного державного реєстру декларацій, посадовці подали такі дані про свої доходи за 2018 рік та за неповний 2019 рік (декларація перед звільненням).


Колишній голова Бердичівської РДА Петро Яригін отримав минулого року заробітну плату у сумі 345 тис. 625 грн, а при звільненні 11.07.2019 року зазначив отриману заробітну плату за неповні 7 місяців роботи у розмірі 552 тис. 635 грн.


Так і Микола Вельчинський, який очолював Баранівську РДА, у 2018 році заробив 446 тис. 631 грн, а включно до 28 серпня 2019 року отримав заробітну плату у розмірі 626 тис. 043 грн.


Колишній голова Попільнянської РДА Роман Суботенко у 2018 році отримав заробітну плату у сумі 435 тис. 458 грн, а вже цього року при звільненні станом на 27 серпня 2019 року - 571 тис. 263 грн.


Віктор Байда на посаді голови Пулинської РДА за минулий рік заробив 389 тис. 184 грн, а при звільненні 29 серпня 2019 року отримав - 290 тис. грн., які йому заборгувала райдержадміністрація (Пулинська райдержадміністрація вже має заборгованість з виплати заробітної плати працівникам та не в змозі виплатити попередньому очільнику жадану вихідну допомогу).


Майже мільйон гривень ці чиновники при звільненні з державної служби «забрали» з собою. Саме ці кошти могли залишитись в районах і бути використані для виплати заробітної плати не чотирьох чиновників, а сотень працівників, які щодня ходять на роботу та виконують свої обов'язки.

Вчора

Сторінки:
Нагору