БЕР
Вівторок
19
07:35

​Прикордонники Житомирського загону ділились досвідом з литовськими колегами

Днями, Україну відвідала делегація від Литовської Республіки в складі офіцерів Служби охорони державного кордону Литви та Литовського благодійного фонду. Метою візиту було ознайомлення з досвідом Держприкордонслужби України в боротьбі з незаконним переміщенням ядерних та інших радіоактивних матеріалів.

Прикордонники разом з іноземними колегами здійснили візит до Чорнобильської зони відчуження де ознайомили делегацію з особливостями охорони державного кордону в радіоактивно забрудненій місцевості.


Крім того, іноземним гостям в міжнародному пункті пропуску «Виступовичі» було представлено техніку, яка була отримана в рамках реалізації спільних з Міністерством енергетики США проектів міжнародної технічної допомоги. Також, прикордонники продемонстрували колегам роботу мобільного радіаційного комплексу «МАРК».


В свою чергу співробітники Служби охорони державного кордону Литви і Литовського Благодійного Фонду дали високу оцінку діяльності українських прикордонників та нагородили Житомирський прикордонний загін бронзовою медаллю «За суспільне благо».

Вчора

Сторінки:
Нагору