КВІ
Середа
24
23:46

​Прокурор Житомирської області Дмитро Лубчук виступив на сесії обласної ради

У четвер, 2 листопада 2017 року, прокурор Житомирської області Дмитро Лубчук виступив перед депутатами та представниками засобів масової інформації на тринадцятій сесії сьомого скликання Житомирської обласної ради та поінформував громадськість про стан досудового розслідування кримінальних проваджень, що набули суспільного резонансу.

Зокрема, прокурор області поінформував про хід розслідування кримінального провадження за фактом демонтажу невідомою особою державного прапора зі стели, розміщеної біля приміщення Любарської райдержадміністрації, що викликало обурення громадськості.


У своєму виступі прокурор області зупинився й на інших актуальних питаннях, зокрема, щодо протидії протиправній діяльності, пов’язаної з розкраданням лісових ресурсів, незаконному видобуванню надр загальнодержавного значення – бурштину, а також копалин місцевого значення – піску тощо.


З метою активізації розслідування кримінальних правопорушень зазначеної категорії, під головуванням прокурора області проведено оперативну нараду за участю керівників місцевих прокуратур, а також керівництва ГУНП в області та відділів поліції, на якій обговорено стан організації процесуального керівництва та досудового розслідування злочинів проти довкілля, у тому числі у лісовій сфері.


Керівник обласного відомства зауважив, що крім протидії кримінально-караним правопорушенням у сфері надрокористування, прокуратура вживає заходи представницького характеру.


«Особливу увагу приділено захисту інтересів держави при використанні корисних копалин загальнодержавного значення з покладами бурштину. До суду скеровано 6 позовів про визнання протиправним та скасування спеціальних дозволів на користування надрами на площу понад 1,8 тис га. Крім цього, в судах на розгляді перебуває біля 30 позовів цієї категорії, які подані у 2016-2017 роках», - повідомив Дмитро Лубчук.


Прокурор області наголосив, що це питання перебуває на постійному контролі, і відомство буде робити все для того, щоб навести порядок.


Після виступу у сесійній залі Дмитро Лубчук відповів на всі запитання депутатів обласної ради та громадських активістів.

Сторінки:
Нагору