БЕР
Вівторок
19
09:31

​СБУ припинила у Житомирській області масштабну оптову торгівлю фальсифікованим алкоголем

Служба безпеки України викрила на Житомирщині розгалужену мережу оптового збуту контрафактної алкогольної продукції.

Правоохоронці виявили у Коростені складські приміщення, де зберігалася фальсифікована горілка. Підробка була замаскована під виглядом зареєстрованих брендів вітчизняних виробників. За оперативною інформацією, виявлений фальсифікат ділки реалізовували великими партіями через місця дрібнооптової торгівлі. Розрахунок за поставки товару здійснювався виключно готівкою.


Під час санкціонованих слідчих дій з місць нелегального зберігання продукції виявлено чорну бухгалтерію та 20 тисяч пляшок контрафактного алкоголю із підробленими акцизними марками, що були упаковані та готові до відвантаження покупцям. Також з оптових баз та місць роздрібної торгівлі, розташованих в обласному і районних центрах регіону, вилучено ще понад тисячу одиниць фальсифікату.


В Андрушівці правоохоронці затримали вантажний автомобіль, переобладнаний для перевезення спирту, в якому зловмисники замаскували сім 200-літрових ємностей із сурогатом.


У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.


Операція проводилась спільно зі слідчими поліції та прокуратурою.

Вчора

Сторінки:
Нагору