БЕР
Вівторок
19
09:08

​Сергій Соболєв: Україна може не витримати другого терміну Порошенка

Україна може і не витримати другого терміну Петра Порошенка. Про це в інтерв’ю інтернет-виданню «Вероятно» сказав заступник керівника фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв, коментуючи високі президентські рейтинги Юлії Тимошенко.

«У багатьох українців залишається надія лише на Тимошенко, коли вони бачать, як країна летить в прірву, як її нищить корупція і кумівство. Люди все бачать, аналізують, отримують мізерні зарплати, пенсії, ходять у магазини, намагаються звести кінці з кінцями. Ситуація є настільки складною, що те, що дістанеться наступному очільнику від нинішньої влади (стан економіки, соціальна сфера, бюджет), — це жахливо!» – обурився він.


На переконання політика, в таких умовах рейтинги говорять самі за себе: «З кожним роком людям стає все важче і важче жити. Хіба це не результат тієї політики, яка здійснюється в державі? Узурпація влади, нехтування інтересами народу, як показує життя, веде до потрясінь, колапсу, до революцій. Подібне здійснюють люди, яким байдужа доля країни».


Як зауважив член «Батьківщини», питання полягає не в тому, щоб просто перемогти на наступних виборах, а в тому, щоб після перемоги упродовж півроку повністю змінити країну.


«Команді «Батьківщини» зараз треба бути готовим до того, що в перші півроку реально можна провести реформи. Потім їх буде проводити трохи важче, а потім уже неможливо. Тому треба орієнтуватися на те, що перший рік – це рік, коли можна повністю змінити країну, перезавантажити. Це можна зробити дуже швидко, для цього є всі можливості», – вважає народний депутат.


Сергій Соболєв також назвав перші кроки, з яких почне свою роботу президент Юлія Тимошенко.


«По-перше, потрібно ухвалити Закон про імпічмент, щоб це діяло для будь-кого. Для наступників насамперед. По-друге, закон про спеціальні слідчі комісії, які дозволяють розпочати процедуру імпічменту в разі, якщо щось сталося не так. По-третє, зробити незалежними суди, реальна судова реформа і максимальне невтручання силовиків у роботу бізнесу. На жаль, всього цього Порошенко не зробив», – підсумував політик.

Вчора

Сторінки:
Нагору