КВІ
П'ятниця
19
14:53

Сергій Власенко: Чинна влада діє методами Януковича

​Сергій Власенко, народний депутат від партії "Батьківщина" у своєму виступі з парламентської трибуни заявив, що провладні сили у парламенті «загралися у Януковича», безпідставно звинувачуючи партію «Батьківщина» в усіх бідах в крані.Сергій Власенко: Чинна влада діє методами Януковича

Цю заяву Власенко оголосив у відповідь на безпідставні звинувачення "Батьківщини" у підвищенні тарифів, зниженні пенсій та введення податків з пенсій з боку народних депутатів від Радикальної партії та "Народного фронту", зрадників "Батьківщини", які потрапили у велику політику і до парламенту саме завдяки Юлії Тимошенко так партії "Батьківщина".

Також він відмітив, що особливо дивно чути подібні звинувачення від осіб, яки служила в армії Російської Федерації (народний депутат від "Народного фронту" Андрій Тетерук з 1990 по 1994 рік навчався в Московському вищому загальновійськовому командному училищі імені "Верховного Совета РСФСР", після чого п'ять років за контрактом служив у ЗС Росії на Далекому Сході), та від людей, які були народними депутатами від «Батьківщини», але при нагоді перейшли до провладних фракцій.


Відповідаючи на питання журналістів щодо подвійного громадянства у народних депутатів та державних службовців Сергій Власенко заявив, що він особисто є прихильником того, щоб посади у Верховній Раді, в урядових структурах та на державній службі обіймали люди з одним громадянством - українським. І, одночасно, зауважив, що пересічним громадянам треба дати можливість самим обирати громадянство.


В свою чергу, заступник Голови партії «Батьківщина», голова Комітету ВРУ з прав людини профільного комітету Григорій Немиря наголосив, що Комітет розглядатиме запропонований президентом законопроект щодо реалізації права змінити громадянство як і інші альтернативні законопроекти, винятково згідно до вимог законодавства України, а саме Закону України «Про Регламент Верховної Ради України». Окрім того, він звернув увагу на те, що з цього приводу до комітету звертаються громадські неурядові організації, наприклад, Світовий Конгрес Українців (СКУ), які в своїх листах стривожені тим, що в разі розгляду законопроекту президента у запропонованому обсязі, це може поставити під ризик долю багатьох мільйонів українців, які з тих чи інших причин мають і українське, і громадянство інших країн. Зокрема у листі СКУ до Президента України йдеться про те, що «ухвалення цього закону мало б дуже негативні наслідки для численної частини української діаспори».


З огляду на це Григорій Немиря підкреслив, що законодавчі ініціативи президента потребують широкого і відкритого експертного обговорення, а також зваженого підходу під час ухвалення рішення у сесійній залі.

Вчора

Сторінки:
Нагору