КВІ
Середа
24
17:08

​Світлана Гресь підписала договір про співпрацю з громадською організацією «Федерація плавання України» у Житомирській області

Управління сім'ї, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації, в особі начальника управління Гресь Світлани Миколаївни та відокремлений підрозділ громадської організації «Федерація плавання України» у Житомирській області», в особі голови Федерації Крука Миколи Зеноновича, підписали договір про співпрацю, який діятиме до 31 грудня 2020 року.

Зобов’язання сторін:


2.1. Управління:

2.1.1. Підтверджує статус, повноваження і права Федерації.

2.1.2. За пропозиціями Федерації:

- сприяє в її структурній побудові, організації співробітництва з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування з питань фізичної культури і спорту;

- формує та затверджує Єдиний календарний план спортивних змагань і навчально-тренувальних зборів у Житомирській області;

- затверджує положення про змагання, умови та порядок організації проведення всіх обласних спортивних заходів, склад збірної команди області;

2.1.3.Фінансує заплановані заходи у межах коштів, передбачених бюджетом на вид спорту, спільно з Федерацією забезпечує їх проведення;

2.1.4.Сприяє на спільних засадах:

- організації підготовки та підвищення кваліфікації тренерів, інших фахівців з даного виду спорту в акредитованих навчальних закладах, які готують фахівців фізкультурно-спортивного профілю;

- медичному забезпеченню диспансерного обслуговування спортсменів та тренерів;

2.1.5.Сприяє створенню спортсменам – членам збірної команди України, необхідних умов для навчання, узгодженню навчальної програми з тренувальним процесом.

2.1.6. Присвоює в установленому порядку тренерські категорії, розряди, порушує клопотання перед відповідними державними органами про присвоєння спортивних звань.


2.2. Федерація:

2.2.1. Разом з органами виконавчої влади і органами місцевого самоврядування з питань фізичної культури і спорту забезпечує розвиток даного виду спорту в області.

2.2.2. Розробляє та подає Управлінню на затвердження пропозиції до Єдиного календарного плану спортивних змагань і навчально-тренувальних зборів у Житомирській області, положення про проведення спортивних заходів.

2.2.3.Несе відповідальність перед Управлінням за підготовку і результати виступів спортсменів області у всеукраїнських заходах, організацію і проведення обласних та інших заходів згідно з Єдиним календарним планом.

2.2.4.Погоджує з Управлінням, відповідними місцевими органами виконавчої влади і органами місцевого самоврядування питання щодо проведення на території області державних заходів.

2.2.5. Інформує Управління про наміри проведення всіх спортивних заходів та надає інформацію про рейтинг виду спорту в Україні, підсумки участі спортсменів у державних та міжнародних заходах.

2.2.6. Сприяє розвитку інфраструктури даного виду спорту, його матеріально-технічної бази, підготовці та підвищенню кваліфікації тренерів.

2.2.7. Забезпечує організацію співробітництва своїх місцевих осередків з відповідними органами виконавчої влади і органами місцевого самоврядування.

2.2.8. Надає методичну допомогу в організації навчально-тренувального процесу в спортивних школах, секціях, клубах, командах тощо.

2.2.9. Спільно з місцевими органами виконавчої влади і органами місцевого самоврядування з питань фізичної культури і спорту, у взаємодії з фізкультурно-спортивними товариствами та відомствами, сприяє створенню нових клубів, спортивних шкіл, (центрів олімпійської підготовки), секцій у колективах фізичної культури.

2.2.10. Для ведення членами Федерації педагогічної, навчально-тренувальної та оздоровчої роботи у сфері фізичної культури та спорту сприяє одержанню ними спеціальної освіти, проходженню підготовки, перепідготовки та підвищенню кваліфікації в акредитованих навчальних закладах, які готують фахівців фізкультурно-спортивного профілю.

2.2.11. Забезпечує виконання Федерацією та її членами вимог законів України “Про громадські об'єднання”, “Про фізичну культуру і спорт” та інших відповідних нормативно-правових актів.

2.2.12. Здійснює заходи щодо реалізації Цільової комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту в Житомирській області, інших комплексних і цільових програм, у яких бере участь Управління.

2.2.13. Здійснює в установленому порядку фінансово господарську діяльність.

2.2.14. В обов’язковому порядку виконує і вимагає такого ж виконання від органів та членів федерації рішень та наказів Управління, виданих у межах його повноважень.

2.2.15. Здійснює заходи щодо соціального захисту спортсменів, тренерів, інших фахівців, турботу про ветеранів спорту, порушує клопотання про призначення спортсменам, тренерам, іншим фахівцям почесних та кваліфікаційних спортивних звань.

2.2.16. Щорічно за підсумками спортивного сезону подає Управлінню інформацію про діяльність Федерації в минулому році

Вчора

Сторінки:
Нагору