КВІ
П'ятниця
19
16:02

​Тимошенко звернулася до Гройсмана з вимогою вирішити проблему із зарплатою житомирским медикам

Лідер ВО «Батьківщина» наполягає, щоб уряд виконав свої зобов’язання. Житомирська міська рада направила персональні звернення кожному голові фракції у Верховній раді України, щодо критичної ситуації, яка склалася у зв’язку з недостатнім фінансуванням заробітної плати медикам.

Таке рішення за пропозицією фракції «Батьківщина» у Житомирській міській раді прийняли депутати під час позачергової сесії 26 вересня.


Першою, хто відреагував на звернення, стала народний депутат України Юлія Тимошенко. Вона звернулася до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з вимогою у якомога коротші терміни вирішити проблему з дифіцитом по заробітній платі житомирським медикам, який становить понад 63 млн грн.



«До мене, як народного депутата України, від імені депутатів Житомирської міської ради звернувся міський голова Сухомлин Сергій Іванович з листом, у якому повідомляє про критичну ситуацію, що склалася у зв’язку з недостатнім фінансуванням заробітної плати працівникам медичної галузі у розмірі 63,70 млн грн. за словами заявника, фактично усі комунальні установи охорони здоров’я залишилися без фінансування, що унеможливлює їх подальше функціонування. Виходячи із викладеного вище та зважаючи на те, що порушене у зверненні питання входить до компетенції Кабінету Міністрів України, прошу Вас вжити заходів щодо його вирішення у якомога коротші терміни», – йдеться у зверненні Тимошенко.



Лідер ВО «Батьківщина» пообіцяла, що буде тримати питання на контролі та разом із своїми однопартійцями зробить все для того, щоб уряд виконав свої зобов’язання перед житомирськими медиками.



Нагадаємо, 26 вересня у ході позачергової сесії Житомирської міської ради депутати виділили 13,8 млн грн з міського бюджету на зарплату медикам. Цих коштів мало вистачити лише на один місяць. Для цього довелося частково відмовити житомирянам у ремонті доріг та тротуарів.

Вчора

Сторінки:
Нагору