КВІ
П'ятниця
19
19:38

​У Житомирі відбулося відкриття оновленого пологового відділення. ФОТО

Відкриття оновленого пологового відділення відбулося сьогодні, 12 червня, за участі керівництва області. Тепер майбутні мами народжуватимуть в нових залах з сучасним обладнанням європейського рівня.

«Кожна третя дитина на Житомирщині народжується тут, у перинатальному центрі. Виживаність дітей вагою 500 грамів1 кг сягає світового рівня – 87%. Це говорить про якість. Для того, аби якість послуг залишалася на високому рівні, ми систематично маємо оновлювати заклад. Тому на оновлення відділення та обладнання з обласного бюджету ми виділили майже 1 млн грн. 720 тис. грн центр залучив коштів благодійників. Саме завдяки співпраці обласної ради, депутатського корпусу і обласної адміністрації ми маємо на сьогодні такі об’єкти», – зазначив голова ОДА Ігор Гундич.


Для впровадження сучасних технологій, підвищення комфорту та рівня медичних послуг у відділені відремонтували 7 пологових залів, операційну, створили пологовий зал для проведення передчасних пологів. Установлено обладнання, яке дозволяє відслідковувати стан плоду під час пологів, розвиток пологової діяльності у породіль одночасно у 6 пологових залах. Крім того, завершується впровадження медичної інформаційної системи «Доктор Елекс», яка розроблена для автоматизації ключових позицій роботи сучасного закладу охорону здоров’я. Для закупівлі комп’ютерної техніки, програми та навчання персоналу з обласного бюджету було направлено 1 млн 200 тис грн.

«Завдяки розумінню тих людей, які зараз представляють владу області, управління охорони здоров’я ми отримали кошти для того, щоб оновити технічний парк, зробити комфортні умови для перебування тут не тільки для пацієнтки, а й сім’ї. В таких умовах не просто треба, а хочеться народжувати дітей, тому ми запрошуємо всіх, не тільки житомирян, а всю Україну їхати до нас, і народжувати своїх дітей. Нове обладнання, яке сьогодні продемонстрували, дає змогу наглядати за станом плоду дистанційно, знаходячись в умовах рецепції, ми бачимо, що відбувається в наших 6 пологових залах. Бригади, які працюють з нашими пацієнтами отримали ще певну долю безпеки за правильно проведені і успішні пологи», - розповів головний лікар Юрій Вайсберг.


Це не остання допомога пологовому відділенню. Голова ОДА також наголосив, що разом із головою обласної ради ініціюватимуть виділення коштів із обласного бюджету на придбання додаткових сучасних пологових ліжок.


«В роботі депутатів 7 скликання охорона здоров’я є пріоритетом, я про це постійно говорю і думаю, що ви це самі бачити. До кінця цього року, я думаю, що ми з вами ще не одне відділення будемо відкривати в наших обласних лікарнях», - в свою чергу пообіцяв голова обласної ради Володимир Ширма.

Сторінки:
Нагору