БЕР
Вівторок
19
13:23

​Юлія Тимошенко назвала 16 новацій «Нового курсу України»

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко під час відеоконференції на своїй сторінці у Facebook розповіла про 16 новацій «Нового курсу України», презентованого нещодавно на Форумі в Києві.

За її словами, між державою і українським суспільством має бути укладений новий суспільний договір – нова Конституція, щоб громадяни нарешті отримали реальні можливості для управління державою.


«Запропоновані мною 16 пропозицій до нового суспільного договору усунуть корупцію, безлад, двовладдя та інші вади в чинній Конституції. Як відомо, саме вади нинішнього Основного закону призвели до того, що країна розбалансована, економічно слабка і ми зараз маємо низький рівень життя людей», – наголосила політик.


Серед новацій «Нового курсу України» парламентська форма правління канцлерівського типу, всенародне обрання парламентської більшості та канцлера, нова система виборів до парламенту у два тури, законодавчо закріплені контролюючі функції опозиції, створення нової контролюючої гілки, незалежної від влади, – Національної асамблеї самоврядності влади, надання громадянам права законодавчої ініціативи тощо.


Юлія Тимошенко впевнена, що алгоритм колективної роботи над новим суспільним договором має бути наступним: фахівці з різних сфер діяльності мають на спеціальній платформі запропонувати своє бачення, потім цей проект аналізують експерти, далі документ віддається на аналіз спеціальному органу – конституанті, яка і готує остаточну версію нової Конституції, яка виноситься на ухвалення всенародним референдумом.


«Ми пропонуємо створити платформу, яка об’єднає суспільних діячів, конституціоналістів, правозахисників, людей із креативним мисленням. Така платформа створить синергію інтелектуальної думки, що дозволить виробити концепцію суспільної думки, а потім і проект Конституції», – зазначила політик.


Лідер «Батьківщини» закликала всіх небайдужих інтелектуалів, фахівців, діячів різних напрямків долучатись до обговорення і вироблення принципово нового суспільного договору, щоб «спільними зусиллями здійснити зміни, а головне – змінити країну на краще».


«Це буде найкраща Конституція, яку можна буде створити у 21 столітті», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Вчора

Сторінки:
Нагору