КВІ
Четвер
25
22:42

​Юрій Павленко: Чим більше держава буде вкладати в українське слово, кіно, пісню, книгу, тим менше доведеться витрачати на кулі, тим швидше запанує мир

На цьому народний депутат України, голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко наголосив у своєму виступі під час церемонії відкриття щорічного Міжнародного літературно-мистецького свята «Лесині джерела» на батьківщині Лесі Українки у Новограді-Волинському (Житомирська область).

«Ми щиро пишаємось тим, що є земляками автора неперевершених творів, бо вся їх сукупність – це образ ідеальної землі, земного раю, що зветься «Україною».


Цей рай живе у душі кожного, бо кожен із нас любить свою землю і хоче їй миру, достатку, хоче бути щасливим на цій землі і ростити щасливих дітей. І я щиро вірю, що ми зможемо втілити в життя Лесину мрію про рай на українській землі, -наголосив, звертаючись до організаторів та гостей свята, Юрій Павленко. - У нинішні складні для нашої Батьківщини часи ми вчимося мужності у своєї геніальної землячки, у її героїв, які сміливо виступають проти бурі, що символізує морок, людське горе, якого так багато випало на долю українського народу, яке і сьогодні наповнює наші серця болем за втраченими на війні синами».


Політик розповів, що щойно повернувся зі Сходу країни і передав жителям Лесиного краю щирі вітання від українців Донбасу, які впродовж багатьох років були активними учасниками свята пам’яті геніальної дочки українського народу.


«Ці люди так само, як і ми, хочуть миру на українській землі, разом з вами у глибокій скорботі схиляють голови, сумуючи за загиблими, і дякують за те, що сьогодні в багатьох містах і селах, завдяки вам, вашим синам, майорить український прапор. Такі свята як «Лесині джерела» ще раз демонструють усьому світу (а учасниками заходу є багато закордонних делегацій), нашу миролюбність, високу духовність, любов до своєї Батьківщини і бажання бачити її мирною і процвітаючою».


Юрій Павленко передав організаторам свята, представникам міської влади, громадськості вітання від голови Верховної Ради України.


Політик подякував за те, що жителі краю шанобливо і трепетно зберігають пам'ять про Лесю Українку, за величне свято, яке вже впродовж 30 років залишається ліричним, яскравим і життєстверджувальним мотивом для будь-якого часу.


Участь у святковому дійстві також взяли депутат обласної ради від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Наталія Рибак, керівник Новоград-Волинської міської партійної організації Олег Журбенко.






Сторінки:
Нагору