БЕР
П'ятниця
29
08:07

​В області розпочинається перевірка пасажирського транспорту та перевізників

З 20 квітня у Житомирській та інших областях України розпочнеться проведення комплексу цільових заходів під умовною назвою «Перевізник», метою якої є профілактика та зниження аварійності за участю пасажирського транспорту, дотримання перевізниками та водіями вимог правил дорожнього руху та правил перевезення пасажирів.

Проведення перевірки анонсували під час засідання обласної комісії з безпеки дорожнього руху щодо посилення контролю за організацією та перевезенням пасажирів під головуванням керівника апарату ОДА Олексія Ясюнецького.


За словами Олексія Ясюнецького, це буде комплексна перевірка пасажирських перевезень: «Ви всі знаєте, яка на вас відповідальність. І знаєте, що таке за юридичним визначенням "джерело підвищеної небезпеки", і хто несе за це відповідальність. В перше чергу водій, який за кермом, і той, хто взяв на себе зобов’язання перевозити пасажирів», – звернувся до перевізників керівник апарату ОДА.


З 20 квітня патрульні поліцейські перевірятимуть перевізників та технічний стан транспортних засобів, справність аварійних виходів, а також розташування місць для сидіння пасажирів. Додатково патрульні здійснять перевірку зберігання транспортних засобів за визначеним місцем їх стоянки та організацію передрейсового контролю технічного стану автобусів.


Начальник управління дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА Роман Крисюк запропонував долучати до проведення перевірок організаторів пасажирських перевезень – працівників управління ОДА. Для того, щоб слідкувати за умовами виконання договорів і реагувати на порушення водіїв та перевізників.


У разі виявлення порушень у сфері пасажирських перевезень порушники будуть притягнені до адміністративної відповідальності.


Участь у засіданні взяли представники Управління Укртрансбезпеки в області, патрульної поліції у Житомирській області, перевізники, які забезпечують пасажирські перевезення на території Житомирської області.

Вчора

Сторінки:
Нагору