КВІ
Четвер
25
18:47

​В Житомирі Ляшко розкритикував пенсійну та медичну реформи

Робочий візит до Житомира лідер Радикальної партії Олег Ляшко розпочав з підприємства Ferplast, де ознайомився з виробничим процесом, пройшовся по цехам та поспілкувався з працівниками. Головною темою розмови стала пенсійна реформа, яка на думку політика спрямована не на покращення життя українців, а на зменшення кількості пенсіонерів в країні.

«Вони хочуть підняти пенсійний вік, вони хочуть підняти пенсійний стаж, з однією метою, щоб не платити пенсію взагалі, щоб люди не доживали до пенсії. Тому що у кого є 35 років стажу можуть виходити в 60 років, а як немає, то тільки в 65. У нас середня тривалість життя 63, який зміст платити все життя пенсійні внески, щоб у 65 років виходити на пенсію не знаючи доживеш ти до неї чи ні», - зазначив Олег Ляшко.

На противагу нововведень радикали пропонують альтернативну пенсійну реформу. Ключове завдання, це не підвищення пенсійного віку, а підвищення пенсії, для цього потрібно збільшувати зарплати, оскільки внески до пенсійного фонду платяться з заробітної плати, переконаний лідер Радикальної партії.


«Єдина можливість підняти пенсії – це не підвищення пенсійного віку та трудового стажу, а збільшення зарплат, створення нових робочих місць, детінізація економіки та легалізація зарплат, які сьогодні отримують люди у конвертах. Коли людина одержує гроші у конверті, вона не сплачує внески до пенсійного фонду, і внаслідок цього немає пенсії. Ми проти цього. Ми вимагаємо ухвалити наш законопроект і встановити мінімальні зарплати на рівні 5 тисяч гривень», - наголосив Олег Ляшко.


Звернув увагу політик і на проблему з вивозом необробленого лісу. Він переконаний, що це значна загроза зменшення робочих місць, тому фракція добилася прийняття мораторію на експорт лісу-кругляку з країни. Також Радикальна партія пропонує скасувати мито на ввіз сучасного деревообробного обладнання, що дозволить розширитися вже працюючі деревообробні підприємства та створити нові.


«Коли влада розповідає про підвищення пенсії, про підвищення пенсійного віку, про платну медицину, в мене одне питання, а де на все це гроші брати? Де заробити пенсію, коли в людей роботи немає, як заплатити за комуналку чи медичні послуги, коли немає чим заплатити. Відповідь одна: створювати робочі місця, захищати національне виробництво, розірвати усі угоди, які позбавляють українців роботи і можливості заробляти. Тому ми не дамо скасувати мораторій на вивезення необробленого лісу, а навпаки його посилимо», - підкреслив головний радикал.


Потім Олег Ляшко відвідав обласну клінічну лікарню ім.О.Ф. Гербачевського, де провів зустріч з персоналом. Народний депутат жорстко розкритикував нову медичну реформу та наголосив, що її прийняття відбулося шляхом «кнопкодавства». Прийняття реформи призведе до скорочення чисельності людей, які можуть отримати медичні послуги, оскільки цим законом фактично ліквідовується 49 стаття Конституції України, де зазначено, що медична допомога надається безкоштовно, а всі видатки перекладають на плечі українців.

«Створюється якась надструктура, є міністерство охорони здоров’я, а окремо створюється якийсь національний центр, який акумулює 90 млрд. грн. і буде в Києві розподіляти кошти на усі медичні заклади. А де децентралізація, чому самі на місцях громади не мають право вирішувати, куди їм спрямовувати ці кошти, чому треба буде головному лікарю, чи іншому представнику лікарняного закладу до Києві, для того щоб розказувати там про свої проблеми?», - наголосив політик.


Олег Ляшко підсумував, що медична, пенсійна та земельна реформи проводяться не для українців, а для виконання меморандуму з міжнародним валютним фондом, де зазначена оптимізація мережі лікарняних закладів та освітніх закладів.


«Ми проти цієї так званої реформи, тому що це не реформа, а мета стоїть одна скороти видатки держави і перекласти лікування на кишені самих українців, щоб якщо сьогодні щось носять у лікарню, завтра все це буде узаконено, легально, беріть і платіть. Чи будуть від цього доступніші послугу, чи будуть вони якісніші? Ні. Тому що в людей не буде грошей, щоб заплатити за ці послуги, тому що для цього потрібно щоб у них робота була», - підкреслив Олег Ляшко.




Сторінки:
Нагору