КВІ
Субота
20
04:26

В'ячеслав Печененко про стрілянину в Олевську: Безпосередня причина конфлікту - напряму не пов’язана з незаконним видобутком бурштину

Сьогодні головний поліцейський області В'ячеслав Печененко провів брифінг для представників мас-медіа. Він розповів про хід досудового розслідування нічної стрілянини у м. Олевську 16 січня та про заходи, які вживаються для забезпечення правопорядку у районі.

«Якщо коротко, то можу сказати, що безпосередня причина конфлікту напряму не пов’язана з незаконним видобутком бурштину. Наявні у нас відомості свідчать про розбірки між місцевими жителями і групою приїжджих чоловіків на побутовому ґрунті», - заявив поліцейський.


За його словами практично усі учасники конфлікту нині встановлені. Певна складність полягає у тому, що частина з них – жителі різних регіонів. Зараз триває кропітка робота слідчих зі збору доказової бази, проводяться обшуки та низка призначених необхідних експертиз. Вилучена зареєстрована зброя, яка була у учасників сутички, нині направлена на балістичну експертизу.


«Ще раз запевняю, що досудове розслідування вказаних подій ведеться неупереджено і об’єктивно. У той же час для стабілізації загальної ситуації на Олевщині також вжито ряд заходів. Для забезпечення правопорядку в Олевському районі задіяні додаткові сили поліції. Серед них бійці спецпідрозділу ГУНП і нацгвардійці. Наше основне завдання – заспокоїти жителів району і забезпечити належний порядок. Також створено оперативний штаб, куди увійшли представники Головного управління Нацполіції, УСБУ і обласної прокуратури. Його завдання – моніторинг та координація спільної діяльності зі стабілізації ситуації на півночі області«», - наголосив начальник Нацполіції в Житомирській області.

Вчора

Сторінки:
Нагору