БЕР
П'ятниця
29
15:02

​Жителі Житомирського району активно підтримують вимоги Опозиційного блоку

Жителі Житомирського району підтримують вимоги ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ у Всеукраїнській мирній акції «Борімося разом! Разом - переможемо!»: припинити війну і повернути мир в Україну; забезпечити право говорити і слухати рідною мовою; припинити фальсифікацію історії; забезпечити гідне життя і роботу, належний соціальний захист ветеранів, чорнобильців; припинити політику заборон, квот і обмежень; зупинити репресії і пропаганду людиноненависництва.

Як зазначив лідер житомирських опозиціонерів народний депутат України Юрій Павленко, акція ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ «Борімося разом! Разом - переможемо!» з перших днів привернула увагу жителів Житомирщини, які активно ставлять свої підписи під вимогами опозиції.

«Сьогодні, в першу чергу, потрібно зупинити війну і повернути мир в Україні. Забезпечити гідні зарплати і пенсії, достойне життя кожній людині. Ми вимагаємо: зупинити агресію і радикальні дії, перестати нав'язувати громадянам, якою мовою говорити і до якої церкви ходити. Шляхом заборон влада нічого не доб'ється. За допомогою зібраних підписів ми змусимо владу почути не тільки ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК, але й мільйони громадян країни, які хочуть жити в кращій Україні», - підкреслив Юрій Павленко.

У День Конституції України біля агітаційного намету ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в смт Озерне відбувся міні-мітинг, під час якого місцеві мешканці та гості району активно ставили свої підписи та дискутували з приводу того, як змінити життя українців на краще, як примусити владу дбати про своїх громадян.

Депутат районної ради, голова ради ветеранів смт Озерне Віктор Попов наголосив, що одна з основних вимог ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ - припинити війну і повернути мир в Україну: "Влада повинна нарешті почати загальнонаціональний діалог примирення, щоб якнайшвидше відновити територіальну цілісність країни та єдність українського народу. Наші діти повинні мати щасливе дитинство, розвиватися у мирній державі, а не виховуватися на болісному досвіді війни та постійної небезпеки».

Голова депутатської групи «За громаду» Олег Кислицький акцентував: «Чи виконується сьогодні Основний Закон? Наприклад, стаття 48 Конституції України гарантує кожному українцю право на достойний життєвий рівень для себе і своєї сім'ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло. Але як може прожити пенсіонер цілий місяць на мізерну пенсію, що зазвичай трохи більше за тисячу гривень? Як приблизно на 100 гривень в день може забезпечити свою родину доросла працездатна людина при таких високих цінах і тарифах? Тому часто наші співвітчизники шукають кращого життя за кордоном. А в цей час знищується українське село, руйнується агропромисловий комплекс. Якщо так буде тривати далі, то чи довго ми зможемо бути господарями на власній землі?»

«Якими б передовими та вірними не були конституційні норми, лише одним фактом свого існування вони не змінять життя на краще. Щоб перетворити їх на реальність, потрібні відповідальність, самовідданість та наполеглива праця кожного з нас заради створення заможної держави», - підсумувала, звертаючись до учасників міні-мітингу, депутат Житомирської обласної ради Раїса Гула.

Всеукраїнська мирна акція «Борімося разом! Разом - переможемо!», що стартувала у квітні цього року, набула широкого розголосу в Житомирському районі та зібрала понад 5 тисяч підписів.

В Україні акцію підтримали у 15 регіонах. Лише на Житомирщині понад 50 тисяч жителів своїми підписами підтвердили вимоги до влади забезпечити виконання соціально-економічних і культурних прав та свобод громадян.

О.МАКСИМЕНКО

Сторінки:
Нагору