КВІ
Субота
20
10:58

​Житомирщина – перша область в Україні, яка реалізує програму підтримки сонячних електростанцій

Житомирщина – це перша область в Україні, яка ініціювала та впроваджує програму підтримки сонячних електростанцій серед населення. Це підтвердив сьогодні, 1 грудня, голова Держенергоефективності Сергій Савчук під час регіонального семінару з енергоменеджменту у м. Житомирі.

«Саме на Житомирщині ми починали проводити тренінги з представниками ОСББ по "теплим кредитам", які не побоялися і одні з перших почали впроваджувати енергоефективні заходи на багатоповерхові будинки. І сьогодні Житомирська область перша в Україні, яка запровадила підтримку серед населення на встановлення сонячних електростанцій. В Україні поки діє тільки "зелений" тариф, а Житомирщина ще і допомагає своїм жителям ставати енергонезалежними», – зазначив Сергій Савчук.


За словами голови ОДА Ігоря Гундича, який був ініціатором програми, ініціатива набуває все більшої популярності серед населення.


«На початку ми поставили собі планку у 30-35 сонячних електростанцій до кінця 2017 року. Але вже сьогодні маємо більше 50. 9 власників вже отримали компенсацію, ще 21 власник готує документи на відшкодування. Крім того, реалізовуємо інвестиційні проекти з будівництва надпотужних сонячних електростанцій у Бердичівському та Лугинському районах», – наголосив Ігор Гундич.

Вчора

Сторінки:
Нагору