БЕР
Четвер
28
23:38

​Житомирська «Батьківщина» розпочала організаційну роботу з підготовки референдуму щодо заборони на продаж землі

«Партія ВО "Батьківщина" разом з Асоціацією фермерів та приватних землевласників України розпочинає підготовку до Всеукраїнського референдуму щодо заборони на продаж землі. Народ повинен заявити свою думку з цього приводу, аби знищити спекуляції політиків на темі продажу землі в Україні», - про це заявила під час прес-конференції для регіональних ЗМІ голова Житомирської обласної організації політичної партії ВО «Батьківщина» Анжеліка Лабунська.

Як повідомляє прес-служба Житомирської обласної організації політичної партії ВО «Батьківщина», під час прес-конференції керівник Житомирської «Батьківщини» Анжеліка Лабунська розповіла журналістам області про принципову позицію партії з питання продажу землі в Україні. Вона констатувала, що сьогодні, коли олігархічні клани та їх поплічники у владі роблять усе, аби запустити продаж землі в нашій країні, іншого виходу, крім Всеукраїнського референдуму, нема. Саме український народ повинен чітко сказати – треба продавати землю чи ні.


«Усі ви, шановні журналісти, знаєте, що до Конституційного суду направлено подання про скасування мораторію на продаж землі. Це подання підписали депутати БПП, «Народного фронту», частина «Самопомочі» і депутат від Радикальної партії. І голова держави тисне, щоб це подання про скасування мораторію було розглянуто. При сьогоднішньому рівні незалежності українських судів можливо легко спрогнозувати, чим такий тиск закінчиться», – сказала Анжеліка Лабунська.


На думку Лабунської, продаж землі приведе до створення таких умов в агросфері, які унеможливлять розвиток фермерства, зроблять з сільських трударів рабів та призведуть до захвату землі десятком агро-холдингів, за якими стоять олігархічні клани. У зв’язку з цим партія і фракція «Батьківщина» пропонує розпочати процедуру підготовки до Всеукраїнського референдуму. Відповідно до ст.72 Конституції України, він проголошується за народною ініціативою на вимогу не менше трьох млн. громадян України, які мають право голосу за умови, що підписи про призначення референдуму зібрані, щонайменше, у двох третинах областей і, щонайменше, по 100 тисяч підписів у кожній області.


Сьогодні в Житомирській області осередки ВО «Батьківщина» разом з Асоціацією фермерів та приватних землевласників України починають процес формування ініціативних груп, які почнуть збір підписів серед громадян області за проведення Всеукраїнського референдуму щодо заборони на продаж землі.


Також Анжеліка Лабунська відповіла на інші питання журналістів.

Сторінки:
Нагору