КВІ
Вівторок
23
23:09

​Житомирські нацгвардійці розпочали патрулювання вулиць обласного центру

Гвардійські патрулі залучатимуться у ті райони м. Житомира, де обстановка більш напружена. Військовослужбовці патрулюватимуть зі штатною зброєю, у повній екіпіровці та з планшетами, підключеними до інформаційного порталу Національної поліції. Це дасть допомогу відслідковувати оперативну ситуацію в районі у режимі онлайн.

Нагадаємо, що раніше гвардійці несли служби спільно з працівниками поліції. Та з 1 серпня 2019 року, відповідно до доручення Міністра внутрішніх справ, військові патрулі розпочали самостійне патрулювання.


Відповідно до пункту 1 частини 1 статті 13 Закону України «Про Національну гвардію України» військовослужбовці Нацгвардії України під час залучення до виконання завдань з охорони громадського порядку мають право здійснювати превентивні та поліцейські заходи примусу відповідно до Закону України «Про Національну поліцію».


Зокрема, у статті 31 закону передбачений такий перелік превентивних заходів:

 перевірка документів особи;

 опитування особи;

 поверхнева перевірка і огляд;

 зупинення транспортного засобу;

 вимога залишити місце і обмеження доступу до визначеної території;

 обмеження пересування особи, транспортного засобу або фактичного володіння річчю;

 проникнення до житла чи іншого володіння особи;

 перевірка дотримання вимог дозвільної системи органів внутрішніх справ;

 застосування технічних приладів і технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, засобів фото- і кінозйомки, відеозапису;

 перевірка дотримання обмежень, установлених законом стосовно осіб, які перебувають під адміністративним наглядом, та інших категорій осіб;

 поліцейське піклування.

Вчора

Сторінки:
Нагору