БЕР
Вівторок
19
12:20

​15 протоколів про порушення умов карантину склали у Житомирі

15 актів через порушення обмежувальних заходів склали на житомирських підприємців. Мобільні групи, які стежать за дотриманням умов карантину створили 19-го березня. 26-березня, одна із таких груп перевіряла торгові точки, де продають питну воду.

Продавчиня Жання Єрмак: "Казали, щоб не закриватись, бо люди користуються водою. Всі люди ходять і запитують. Хочуть купувати воду. Кажуть, що тією водопровідною водою користуватись не хочуть, хочуть цією. Питають, кожен день питають. Воду купують часто".


Мобільна група складається з трьох осіб. Це представники місцевих органаів влади та держпродспоживслужби. Перевіряють дотримання санітарних норм та документацію, - розповів керівник мобільної групи Віктор Деркач.


Віктор Деркач: "Ми сьогодні запланували перевірити біля 10 об’єктів. Це в основному торгівля питною водою. Дотримання санітарних правил, щоб їм було дозволено продавати. Щоб документи на цю воду були. Щоб були медичні книжки у працівників. Звертаємо увагу, щоб сертифікати на воду були. Щоб кількість людей в магазині була на 10 метрів одна людина. Чи є дезінфікуючі засоби в магазині, щоб люди могли собі обробляти руки".


Загалом сьогодні у місті працює 12 таких мобільних груп. Одна з них перевіряє громадський транспорт. За словами заступника міського голови Сергія Кондратюка, протягом тижня ці групи опрацювали 1586 об’єктів.


Сергій Кондратюк: "В основному, підприємці сумлінно виконують рішення виконавчого комітету міської ради, але за цей час складено 15 актів щодо невиконання обмежувальних заходів. І виявлено 26 об’єктів, які не виконують рішення виконавчого комітету щодо закриття об’єктів. В основному, це об’єкти непродовольчої групи. Вони були попереджені. Повторно вийшовши на перевірку, виявлено, що більшість з них закрились. Із 21 залишилось 5 підприємців, які не закрились. Всі 5 протоколів скерували до правоохоронців. Їм загрожує штраф від 1000 до 2000 неоподаткованих мінімумів, а для юридичних осіб від 2 тисяч до 10 тисяч неоподаткованих мінімумів.

Вчора

Сторінки:
Нагору