КВІ
Субота
20
12:49

​16-річну житомирянку молодик ввів в оману та змусив займатися шахрайськими оборудками

Працівники спеціальної поліції та слідчого управління ГУ Національної поліції області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Житомирського гарнізону викрили 24-річного місцевого жителя у низці злочинів, у тому числі пов’язаними з шахрайством та втручанням до клієнтських електронних баз товариства, втягненні у злочинну діяльність неповнолітньої, а також виготовленні та збуті наркотичних засобі. Нині йому оголошено про підозру у причетності до 104 епізодів протиправної діяльності.

Слідчі встановили, що у 2018 році молодий чоловік познайомився з 16-річною житомирянкою, на той час старшокласницею однієї з житомирських шкіл. Хлопець запевнив школярку у коханні і намірі створити з нею сім’ю та… запропонував «майбутній дружині» незаконний заробіток. Він навчив дівчину способу перереєстрації клієнтських карток програми лояльності вітчизняного товариства та привласненні бонусних коштів клієнтів вказаної мережі. Для цього вони закуповували одноразові сім-картки операторів мобільного зв’язку та інше обладнання для більш швидкої та масової діяльності. Дівчина займалася такими оборудками на постійній основі упродовж майже 10 місяців. Сума бонусних коштів, якими їм вдалось заволодіти, склала понад 100 тисяч гривень.


Відтак нині чоловікові оголошено підозру за ч. 2 та 3 ст. 190 (Шахрайство), ч.1 ст. 304 (Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність), ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку).


Крім того, хлопця викрили і у низці злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків та вилучили докази його протиправної діяльності. Тож йому також оголосили про підозру за ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.


Загалом слідчі довели його причетність до 104 епізодів протиправної діяльності, більше 70 з яких належать до категорії тяжких. Нині молодик перебуває під домашнім арештом. Також поліцейські встановлюють всі обставини та участь дівчини у протиправній діяльності.


Викриття протиправної діяльності стало результатом кропіткої та тривалої роботи працівників спеціальної поліції та слідчого управління ГУНП області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Житомирського гарнізону.


Триває подальше досудове розслідування. Підозрюваному може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Вчора

Сторінки:
Нагору