БЕР
Вівторок
19
12:11

​4 години боролася з вогнем лісова охорона Овруцького лісгоспу

Близько 18-ої години 26 березня пожежний спостерігач Гладковицького лісництва через камеру відеоспостереження в межах 1 та 2 кварталу помітив дим. Відразу ж до місця загоряння виїхав пожежний автомобіль, трактор з плугом та 10 пожежних бійців.

За 2 години пожежу було локалізовано, ще за 2 – ліквідовано. Однак лісівники залишалися на місці всю ніч, аби не допустити нових спалахів. Завдяки злагодженим діям лісової охорони, пожежа не поширилася на значні площі та не перейшла у верхову, вогнем пройдено близько 1,5 гектара. Проаналізувавши характер виникнення загоряння, лісівники мають усі підстави підозрювати, що причиною пожежі є підпал.


Цього ж дня боролися з вогняною стихією і лісівники Коростишівського лісгоспу. Там хтось підпалив поле, яке межує з лісовими масивами, відтак лісова охорона ліквідовувала пожежу, аби не допустити вогонь до лісу.


Залишається лише додати, що через аномально теплу та безсніжну зиму, «сезон» лісових пожеж розпочався значно раніше, ніж зазвичай. Державні лісогосподарські підприємства витрачають на їх гасіння чималі ресурси. Які втрати несуть лісові екосистеми, мабуть, нагадувати зайве.


Прикро, що наші громадяни ніяк не навчаться відповідальності та наша система покарань ніяк не стане адекватною.

Вчора

Сторінки:
Нагору