КВІ
Вівторок
16
14:13

58 жителів Довбиша отримали роботу у новоствореному швейному цеху

​Довбиська селищна об’єднана територіальна громада (ОТГ) – новостворена громада в Баранівському районі, до складу якої входять Довбиська та Мар’янівська селищні ради, вибори в якій відбулися 18 грудня 2016року. Після виборів уже з 1 січня 2017 року дана громада вийшла на новий рівень міжбюджетних відносин, отримавши додаткові ресурси та повноваження.

Директор Баранівського райцентру зайнятості О. Загорський провів зустріч з головою громади Ю.Домашиним, під час якої були обговорені питання, які стосуються співпраці Довбиської ОТГ з центром зайнятості, зокрема, питання кадрового забезпечення новоствореної громади та визначення можливостей для працевлаштування безробітних громадян на вільні та новостворені робочі місця, які створюються на території громади. Окремо було обговорено можливість передбачення коштів в бюджеті громади для організації громадських робіт для зареєстрованих безробітних на умовах співфінансування.


За словами голови Ю.Домашина, на черговій сесії ради, яка відбудеться в березні, планується передбачити кошти на співфінансування для проведення громадських робіт у сумі 30 тис.грн., що вдвічі більше, ніж минулого року.


Також було зосереджено увагу на можливостях підбору персоналу, професійного навчання (особливо в ЦПО), компенсації ЄСВ, переваг прийому на роботу ВПО та учасників АТО. Презентовано «електронний кабінет роботодавців», який зменшить документообіг та заощадить час роботодавців та відеовакансії, які будуть демонструватися шукачам роботи.


Крім того, було оновлено матеріалами інформаційний стенд, що розміщений в раді, де розміщена вся інформація з усіх питань співпраці та надання послуг незайнятому населенню, а також укладено угоду про спільну діяльність на 2017р.


Наприкінці зустрічі голова ради подякував директору центру зайнятості за активне сприяння у відкритті нового швейного цеху з виробництва верху взуття в смт. Довбиш Баранівської філії «Ріф - 1», де роботу знайшли 58 осіб та ще додатково створюються 20 нових робочих місць, над укомплектуванням яких службою зайнятістю вже проводиться робота.

Вчора

Сторінки:
Нагору