БЕР
Четвер
28
23:30

​Сидір Кізін: Аби бути справді незалежними й соборними, ми повинні перейти із вічного захисту в безперервний український наступ

20 січня 2017 року в Житомирі у Домі української культури відбувся урочистий захід до Дня Соборності України, організований міським осередком ВО «Свобода» спільно з громадськими організаціями.

Вечір розпочався молитвою за соборність України. Далі на житомирців чекали виступи творчих колективів, історичні доповіді та розповіді учасників першого «ланцюга єдності» 1990 року.


«Тоді я був ще школярем. Разом із друзями ходили по магазинах: в одних купували синю тканину, в інших – жовту, або робили це в різний час, щоб ніхто нічого не запідозрив. І шили прапори. Перший наш прапор ми вивісили з вікна школи. Це відразу ж було викрито, і з нашими батьками було проведено профілактичні бесіди.


Але вже тоді система давала тріщину. Хоч, дійсно, нас було не багато. Та й зараз штовхає українську справу таки невелике число людей. І це є сіль цієї землі. Колись це зовсім різало вухо, тепер це вже політичний мейнстрім. Уже нікуди від цього не дітися – українська ідея опановує власні й владні коридори», – зазначив голова Житомирської обласної організації ВО «Свобода», депутат облради Сидір Кізін.


Свободівець підкреслив те, що вкінці 80-х – на початку 90-х років українцям без крові вдалось отримати свою державу: «Як часто це бувало в історії: коли дістається свобода без крові, легко, то є небезпека її втратити. Зараз же наша свобода окроплена кров'ю найкращих синів і дочок. Ми повинні розуміти, що Російська імперія має розвалитись, і українці, долучившись до цієї справи, своїм прикладом покажуть сотням поневолених націй, як треба визволятись із цього ярма.


Аби бути справді незалежними й соборними, ми повинні перейти із вічного захисту в безперервний український наступ. І так буде! Усіх зі святом Соборності! Перемог нам! Слава Україні!»

Сторінки:
Нагору