КВІ
Середа
24
02:06

​Як на Житомирщині незаконно вирубують дуб

Прокуратурою Житомирської області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 3-х членів організованої злочинної групи, які скоїли незаконну порубку дерев породи дуб у лісництві Олевського району.

Установлено, що житель с. Радовель Олевського району, будучи обізнаним про встановлений чинним законодавством порядок проведення рубок лісу, організував і очолив злочинну групу, до складу якої залучив знайомих односельчан, з метою незаконної вирубки лісу.


Відтак, протягом жовтня - грудня 2017 року група зловмисників скоїли низку злочинів, пов’язаних з незаконною порубкою дерев у Жубровицькому лісництві ДП «Білокоровицьке лісове господарство».


Унаслідок протиправних дій організованої злочинної групи заподіяно істотну шкоду довкіллю і охоронюваним законом державним інтересам на суму майже 100 тисгрн.


Організатор і співвиконавці злочинної групи обвинувачуються у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 246 КК України (незаконна порубка дерев у лісах, що заподіяла істотну шкоду, вчинена повторно, організованою групою).


У середу, 28 лютого 2018 року обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до Олевського районного суду для розгляду по суті.


Публічне обвинувачення у суді забезпечуватиме прокуратура Житомирської області. У ході досудового розслідування підозрювані відшкодували частину завданих збитків на суму 30 тис грн.


Прокуратурою області, з метою відшкодування завданої шкоди у повному обсязі, пред’явлено в інтересах держави до підозрюваних цивільний позов на суму 65 тис грн. Злочинні дії організованої групи викрито завдяки спільним діям слідчого управління Головного управління Нацполіції та Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки.


За скоєння злочинів зазначеної категорії передбачено покарання - обмеження волі на строк від двох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Вчора

Сторінки:
Нагору