КВІ
П'ятниця
19
23:30

​Як житомирянин "виграв" в столиці квартиру...

Житомирянин потрапив на гачок шахраїв, повіривши у дивовижний виграш квартири у столиці і перерахувавши на банківський рахунок кілька тисяч гривень. Правоохоронці вкотре застерігають громадян від необдуманих рішень про переведення грошових коштів у якості податку на несподівано виграний автомобіль, житло чи інше вартісне майно. Не збагачуйте шахраїв.

До Житомирського відділу поліції звернувся 25-річний житель райцентру із повідомленням про ошуканство. Чоловік розповів, що сплатив майже 7 тисяч гривень на банківський рахунок як відсоток від вартості несподівано виграного житла.


За словами заявника, на його мобільний телефон надійшло СМС-повідомлення про те, що він став власником квартири у м. Києві. Спочатку такий сюрприз викликав у чоловіка недовіру. Однак за деякий час йому зателефонував невідомий абонент, який назвався представником компанії і розповів про «дивовижно щедру акцію». Ще й запевнив, що одразу після сплати житомирянином 1% від вартості житла можна виїжджати у столицю для оформлення відповідних документів.


Тож «переможець» зважився на ризик і перерахував майже 7 тисяч гривень на продиктований йому рахунок. Однак після успішно проведеної операції «представник компанії» більше не відповідав на наполегливі дзвінки чоловіка.


Правоохоронці кваліфікували описані вище події як шахрайство і відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України, у рамках яких встановлюють усі обставини і осіб, причетних до ошуканства.

Сторінки:
Нагору