БЕР
Четвер
28
12:19

​Яким планують зробити театр ляльок у Житомирі

Одним із закладів культури, який чекає на трансформацію та оновлення, є обласний театр ляльок у Житомирі. Саме він стоїть у черзі на реконструкцію після таких великих об’єктів як Магістрат та музично-драматичний театр імені І. Кочерги. Що цікавого пропонують архітектори, розповіла начальник управління культури та туризму ОДА Тетяна Парфентієва.

«На сьогодні ми маємо дуже чіткий концепт-дизайн театру ляльок. Архітектори, які його створювали, провели глибинні обстеження будівлі, її функціоналу, проаналізували усі приміщення та рух людей, зовнішній вигляд та культурну наповненість. Планується і знесення частин стін, і заміна першого поверху на відкритий простір, і зміна глядацького залу. Це дуже амбіційний проект, тому його робити будемо вже після реконструкції Магістрату та театру імені І. Кочерги», – зазначає Тетяна Парфентієва.


Що ж цікавого пропонує концепт-дизайн театру ляльок?

– Невелике занурення будівлі під землю, аби люди, які створюють ляльки, мали достатньо високі приміщення, а не ходили напівзігнуті.

– Фасад першого поверху замінити на скляний – великі прозорі вікна, які будуть повністю відкриватися. Раніше перший поверх був повністю відкритим, що надавало будівлі легкості. Тут пропонують створити і гастрономічну складову– невеличке театральне кафе.

– Перед входом до театру поставити міні-сцену, що поверне глядачів та перехожих лицем до театру.

– Переформатувати глядацьку залу: змінити кут сцени, розміщення місць для глядачів, аби забрати «сліпі зони» – ті місця, з яких нічого не видно.

– Облаштувати простір з врахуванням інклюзії, встановити ліфт.


«Крім того, що театр має змінитися ззовні, всередині, має змінитися його внутрішнє, культурне наповнення. Його основним завданням має бути надання культурного продукту дітям, тут мають відбуватися культурні заходи, навчання, майстер-класи, а не здаватися приміщення в оренду», – наголосила Тетяна Парфентієва.


Вчора

Сторінки:
Нагору