БЕР
Четвер
28
21:19

Наталія Рибак: Без допомоги держави українському селу не вижити

​За ініціативи депутата ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ на Житомирщині відбулась благодійна акція для багатодітних та малозабезпечених родин

"Без допомоги держави українському селу не вижити. Молоді, працьовиті люди, які мають професію і бажання трудитися на своїй землі, не можуть забезпечити своїх дітей найнеобхіднішим. Вони залишились напризволяще зі своїми проблемами - відсутністю роботи, захмарними цінами на харчі, ліки, необхідністю сплачувати за електроенергію, газ за новими тарифами".

На цьому заступник голови Житомирської обласної ради, депутат від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Наталія Рибак наголосила під час благодійної акції допомоги багатодітним родинам на Черняхівщині. У рамках акції депутат відвідала села шести сільських рад, провела прийом громадян, поспілкувалась з представниками місцевих громад, надала допомогу багатодітним та малозабезпеченим родинам.

"Рівень життя у сільських жителів набагато нижчий, ніж у містян. А безробіття у сільській місцевості стало звичним явищем. На жаль, на селі маємо більші показники захворювання, дитячої смертності. Зростання злочинності, алкоголізм, наркоманія. Все це сумні реалії нашого сьогоднішнього життя, які в умовах військових дій на території країни лише загострюються", - констатувала Наталія Рибак.

Про падіння рівня життя на селі свідчить чимало фактів, у тому числі - офіційної статистики. Так, на Житомирщині селяни масово вирізають корів, свиней, вони фінансово неспроможні утримувати худобу. І це дуже сумна тенденція, бо при нинішніх цінах на продукти селяни залишають без молока і своїх дітей. Порівняно з минулорічним поголів’я корів та свиней в області знизилося на 6 %. В цілому по країні цей показник приблизно удвічі менший. Хоча тривогу щодо вирізання худоби б'ють по всій країні, бо такого масового вирізання корів, як зараз, ще не було. І загроз така ситуація несе багато: від дефіциту молока до згортання сільськогосподарських виробництв, ліквідацію фермерських господарств там, де вони ще дають роботу, зарплату селянам і випускають продукцію.

За рівнем держпідтримки виробництва аграрної продукції Україна традиційно пасе задніх в Європі. У західних компаніях середня дотація аграріям - близько 520 євро на гектар, в Україні завдяки спецрежиму було близько 25-27 дол. на гектар, після його перегляду на 2016 рік і повного скасування з 2017 року, а також з урахуванням скорочення або скасування бюджетних програм, - буде ще менше.

"Сьогодні потрібно об'єднати зусилля влади, громадськості, благодійників і допомогти українському селянинові, інакше йому не вижити. А знищення села, - це знищення України", - резюмувала Наталія Рибак.

Сторінки:
Нагору