БЕР
П'ятниця
29
17:40

​ДБР повідомило про підозру двом інспекторам митного поста «Житомир»

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань повідомили про підозру двом головним державним інспекторам митного поста «Житомир» Київської митниці Держмитслужби. Посадовці підозрюються у зловживанні владою або службовим становищем (ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрювані, діючи в інтересах приватного підприємства, знизили суму акцизного збору під час здійснення митного оформлення транспортних засобів в режимі «імпорт». У результаті дій митників державний бюджет недоотримав платежів на загальну суму 185 тисяч гривень.


Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора. Оперативний супровід - відділ внутрішньої безпеки Головного управління ДФС у Київській області.


У разі доведення вини, митникам загрожує покарання у вигляді арешту на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Сторінки:
Нагору