КВІ
Четвер
25
08:59

​Депутати райради Олевщини визначилися із шляхами зміцнення правопорядку у районі

Питання публічної безпеки та правопорядку, у світлі резонансних подій у райцентрі, знайшли своє обговорення на позачерговій сесії Олевської районної ради 27 січня.

Депутатський корпус визначився із конкретними заходами на місцевому рівні і одноголосно прийняв рішення про офіційне звернення до Міністра внутрішніх справ.

У засіданні позачергової сесії Олевської районної ради також взяли участь заступники начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області Олександр Радченко та Артем Лисогор, а також т.в.о. начальника місцевого відділення поліції Сергій Савлук.

Серед винесених на розгляд питань було й обговорення шляхів зміцнення правопорядку у місті та районі.

– Порядок, спокій і безпека у нашому краї – не лише справа правоохоронців. Зі свого боку ми, представники влади та місцевого самоврядування, маємо теж докласти зусиль для цього, - закликав депутатський корпус голова Олевської районної ради Віктор Троц.

Відтак ішлося про низку заходів зі встановлення на вулицях райцентру камер відеоспостереження у рамках проекту «Безпечне місто», організацію спільних патрулювань поліцейських і представників легальних громадських формувань, а також щодо можливості покращання матеріально-технічного оснащення місцевої поліції.

Керівники району також наголосили на необхідності збільшення штату Олевського ВП та якісного його наповнення, створення у структурі місцевої поліції окремого підрозділу патрульної служби для безпосередньої роботи на вулицях міста та автошляхах, а також забезпечення поліцейських належним оснащенням і транспортними засобами. Оскільки подібні заходи неможливо вирішити на рівні Житомирщини, депутати райради одноголосно прийняли рішення про офіційне звернення до Міністра внутрішніх справ України щодо розгляду їх пропозицій.

Водночас, як повідомив заступник начальника ГУНП Житомирщини Артем Лисогор, на Олевщині продовжують роботу посилені наряди правоохоронців, бійців спецпідрозділів Нацполіції та Нацгвардії, а також патрульні поліцейські.

Вчора

Сторінки:
Нагору