КВІ
Вівторок
16
19:43

​Депутату-підприємцю доведеться сплатити штраф за допущення конфлікту інтересів

Прокуратурою Житомирської області забезпечено в апеляційному суді розгляд справи про вчинені депутатом Андрушівської районної ради адміністративні правопорушення, за ч. ч. 1, 2 ст.172-7 КУпАП (неповідомлення про наявність реального конфлікту інтересів та вчинення дій в умовах реального конфлікту інтересів).

За результатом розгляду справи, апеляційним судом Житомирської області постанову суду першої інстанції залишено у силі. Відтак, депутата-підприємця визнано винним у скоєнні правопорушення, пов’язаного з корупцією та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3400 грн.


Як повідомлялося раніше, підприємець-депутат, уклавши з відділом освіти Андрушівської райдержадміністрації у вересні 2015 року договір підряду на будівництво котельні Івницької загальноосвітньої школи на загальну суму понад 850 тис грн, згодом звернувся з проханням виділити із бюджету ще додатково 150 тис грн для закінчення будівництва.


Однак, коли на черговому засіданні сесії райради розглядалося питання щодо виділення додаткових коштів, депутат райради, який сам є суб’єктом підприємницької діяльності та виконував підрядні роботи, проголосував за позитивне вирішення цього питання, не повідомивши сесію про реальний конфлікт інтересів. Такими діями він порушив вимоги щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.


Постановою Андрушівського районного суду депутата-підприємця визнано винним у скоєнні адміністративних правопорушень та притягнуто до відповідальності у виді штрафу, яку апеляційною інстанцією залишено у силі.

Вчора

Сторінки:
Нагору