КВІ
Четвер
25
23:45

​Дільничні Житомирщини святкують своє професійне свято

Щороку 18 червня в Україні відзначають День дільничного офіцера поліції. З цієї нагоди в Головному управлінні Національної поліції в Житомирській області відбулись урочисті заходи. До привітань долучилися голова обласної ради Володимир Ширма та заступник голови облдержадміністрації Олексій Шатило.

«Професія дільничного – це одна з найважливіших для пересічного громадянина. Ви практично цілодобово на зв’язку і першими реагуєте на людську біду. Щодня вам доводиться спілкуватися з абсолютно різними людьми, тож ви маєте бути ще й хорошими психологами: вміти вислухати людину, розібратися в суті проблеми, надати кваліфіковану допомогу. За вашою кропіткою роботою стоїть безліч людських доль і саме від вашого ставлення до своїх обов’язків значною мірою залежить довіра населення до поліції. Тож бажаю вам мати найвищий рівень довіри наших громадян, успіхів у вашій професійній діяльності і нехай усіх вас оберігає ангел-охоронець», - привітав дільничних Володимир Ширма.

Окрім теплих слів вітань, в день професійного свята, дільничні офіцери поліції отримали відзнаки обласної ради.


Довідково. День дільничного офіцера поліції відзначається в Україні щорічно 18 червня. Цей день став професійним святом в 2004 році згідно з наказом Міністра внутрішніх справ України. До реформування міліції воно носило назву День дільничного інспектора міліції. Професія дільничного офіцера вважається однією з найвідповідальніших та найважчих, адже посадові обов’язки дільничних дуже різноманітні. До них належать захист прав та законних інтересів громадян від протиправних посягань, охорона громадського порядку, профілактична робота з громадянами. Наразі на Житомирщини виконують професійні обов’язки понад 240 дільничних офіцерів поліції.

Сторінки:
Нагору