КВІ
Середа
24
03:41

Діна Прохорчук: Кошти НЕФКО через бюджет провести не можна

​Сьогодні, 25 січня, під час тридцять першої позачергової сесії міської ради, депутати проголосували за внесення змін до рішення Житомирської міської ради від 11.07.2013 №564 «Про залучення кредиту НЕФКО для фінансування інвестиційного проекту «Підвищення енергоефективності об’єктів бюджетної сфери міста Житомира».

Зокрема: пункт 3 доповнити абзацом наступного змісту: «Після завершення виконання робіт та придбання обладнання за рахунок грантових коштів підготувати проект рішення міської ради щодо прийняття на їх баланс бюджетних установ». Пунктом 5 уповноважити директора департаменту бюджету та фінансів міської ради (в.о. директора) підписувати зміни та доповнення до Кредитного договору з НЕФКО; міського голову – підписувати зміни та доповнення до Договору гранту з НЕФКО.


«Кошти гранту мають бути обліковані на рахунках бюджетних і, відповідно, через всі системи ProZorro, Є-data використані на виконання будівельних робіт. Разом з тим, перерахунок коштів безпосередньо на рахунок підрядника з рахунка НЕФКО є вимогою грантодавця. Єдине, що ми можемо запропонувати – Управління капітального будівництва укладає угоди і, відповідно, замовляє кошти, запроваджується механізм, коли ставляться 2 підписи - директора департаменту бюджету та фінансів і начальника УКБ, і лише після цього кошти перераховуються підряднику. Таким чином, матимемо опосередкований вплив. На жаль, кошти НЕФКО через бюджет ми провести не можемо», - пояснила Діна Прохорчук, в.о. директора департаменту бюджету та фінансів міської ради.

Вчора

Сторінки:
Нагору