БЕР
П'ятниця
29
01:29

​Володимир Ширма: Для Житомирщини вкрай важлива підтримка народних депутатів України

У ході виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, яке проходить 23 березня в Житомирі, було порушено та розглянуто ряд стратегічно важливих питань життєдіяльності Житомирської області, які потребують вирішення.

Про місцеві бюджети Житомирської області: проблеми та шляхи їх вирішення доповідав т.в.о. директора департаменту фінансів облдержадміністрації Леонід Мініч. Зокрема, було акцентовано увагу на таких проблемних питаннях місцевих бюджетів на 2018 рік як недостатність коштів на заробітну плату. Внаслідок дефіциту фінансових ресурсів, в основному освітньої та медичної субвенції, не в повному обсязі забезпечено видатки на заробітну плату по 133 бюджетах на суму 348,2 млн.грн.


Сучасний стан та перспективи розвитку спортивної галузі в області охарактеризувала начальник управління сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь. А саме, увагу Комітету було привернуто до центрального стадіону «Полісся» та вчасного завершення його реконструкції. Прохання від управління було наступне – передбачити додаткове фінансування з ДФРР для придбання в сумі 10 млн.грн спортивного обладнання та встановлення головного табло та 25 млн.грн для накриття та встановлення глядацьких місць.


Розглядались і питання розвитку транспортної інфраструктури Житомирщини, зокрема реконструкції злітно-посадкової смуги, рульової доріжки та відновлення діяльності вцілому аеропорту «Житомир-Смоківка». Вартість проекту складає 230 млн.грн.


Обговорювалось питання проведення ремонту автомобільної дороги М-21 Виступовичі-Житомир-Могилів-Подільський на відрізку від пункту Виступовичі у напрямку міста Овруч, протяжність якого складає 4 км. Вартість робіт становить – 35,5 млн.грн.


Значну увагу під час засідання Комітету було приділено питанням медицини. Зокрема, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Микола Суслик зазначив, що наша область є найбільш мілітаризованою. За період з жовтня 2014 року по березень 2018 року в медичних закладах проліковано 9447 учасників АТО. А для забезпечення максимально повноцінного повернення демобілізованих бійців до мирного життя необхідна комплексна реабілітації, надання якої зосереджено в одному лікувальному закладі. Таким закладом у нас буде обласний медичний центр вертебрології і реабілітації. Потреба в коштах на введення другої черги саме реабілітаційного відділення даного центру становить 11 млн.грн.


Всі питання були взяти до уваги Комітетом ВРУ з питань бюджету. А голова обласної ради Володимир Ширма підсумовуючи засідання зазначив, що "Житомирщина розраховує на максимальну підтримку народних депутатів України з тих питань, що були озвучені Комітету".

Вчора

Сторінки:
Нагору