КВІ
Вівторок
16
12:13

​Сергій Сухомлин: До 2020 року в Житомирі буде зменшено викиди СО2 на 20 %

У 2014 році в Житомирі було розроблено та затверджено рішенням міської ради План Дій Сталого Енергетичного Розвитку (ПДСЕР).

«Відповідно до Плану Дій Сталого Енергетичного Розвитку місто Житомир до 2020 року зобов’язується зменшити викиди СО2 на 20 %. Зараз ми працюємо на Муніципальним енергетичним планом на 2017-2020 роки, що дозволить й надалі покращити політику енергоефективності міста», – зазначив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


Роботу у цьому напрямку було розпочато у 2014 році з впровадження енергомоніторингу. Це було співфінансування 50 % міського бюджету та 50 % проекту «Енергоефективність у громадах», що впроваджується GIZ. Загальний бюджет на впровадження інформаційної системи енрегомоніторингу становив 410 тис. грн.


Скорочення обсягу споживання енергоресурсів в натуральному виразі лише на 5 % дозволяє в масштабі міста Житомира зекономити 4,4 млн грн в рік.


Окрім цього, одними з пріоритетних цілей для міста є розвиток відновлювальної енергетики. У 2017 році приватним інвестором запущено в експлуатацію першу гідроелектростанція в місті Житомирі та триває робота по підготовці до будівництва ще трьох. Також виділено земельну ділянку для будівництва СЕС для виробництва електроенергії та продажу її за зеленим тарифом відповідно до законодавства України.

Вчора

Сторінки:
Нагору