КВІ
Вівторок
16
10:36

​До кінця року 5 пересувних пунктів габаритно-вагового контролю буде на Житомирщині

В Житомирській області наразі функціонує один пункт габаритно-вагового контролю. Для другого, який закупила обласна адміністрація, будується майданчик та готується відповідний проект. І до кінця року ще 3 пересувні пункти отримає Житомирщина для контролю за вантажними перевезеннями.

Про це повідомив журналістам Голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк під час брифінгу 15 вересня.


«На сьогодні в Житомирській області функціонує тільки один пункт габаритно-вагового контролю. І другий пункт закупила обласна адміністрація, під який наразі будується площадка, готується відповідний проект. На Житомирщині є 7 майданчиків під габаритно-ваговий контроль. Область транзитна і через неї проходять основні магістралі. Тому для ефективної роботи таких майданчиків має бути більше. Є позиція керівника ОДА Ігоря Гундича щодо збільшення кількості таких площадок. Вже до кінця цього року ми передамо вам ще 3 пересувні пункти габаритно-вагового контролю. Це пересувні лабораторії, які зможуть працювати і по інших видах контролю – пасажирськими перевезеннями, планових і позапланових перевірках ліцензійних умов підприємств», – зазначив Михайло Ноняк.


Також Голова Державної служби України з безпеки на транспорті наголосив на тому, що під час зустрічі із головою ОДА Ігорем Гундичем «проговорили проблемні питання та знайшли точки дотику, як їх вирішувати. Тут, у Житомирській області є взаємодія, є розуміння, є підтримка зі сторони влади».


Начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Роман Крисюк акцентував, що держава витрачає значний фінансовий ресурс на відновлення та будівництво автомобільних доріг. Але великоваговий транспорт наносить шкоду, адже зафіксовані випадки, коли перевозяться вантажі навіть у 120-130 т. Укртрансбезпека – це єдиний орган, який має повноваження щодо накладання штрафних санкцій перевізникам.

Вчора

Сторінки:
Нагору