БЕР
Четвер
28
15:57

​Наталія Чиж: До загальноміського голосування допущено 77 проектів бюджету участі

За результатами голосування Координаційна рада з питань бюджету участі погодила 77 – проектів та відхилила – 27 проектів. Про це під час брифінгу повідомила секретар міської ради Наталія Чиж.

«У 2018 році сума передбачена на реалізацію проектів бюджету участі збільшилася до 15 млн. 219 тис. У порівнянні з минулим роком кількість проектів не збільшилася, в цьому році житомиряни хотіли реконструювати сквери, та як і в минулому році – будувати спортивні майданчики – таких проектів 53. Причини відхилення проектів у тому, що їх зміст суперечить положенню про проект. Зокрема, не допущено до загальноміського голосування пропозиції які: мають комерційний характер, земельна ділянка, приміщення чи інший об’єкт не є у комунальній власності територіальної громади міста Житомира, а також проекти, де автори відмовилися від участі у проекті або ж відмовилися змінювати вартість проекту», - сказала Наталія Чиж.


Також вона розповіла, що голосування за проекти відбудеться у жовтні та проходитиме двома способами.


«Кожна людина може проголосувати тільки за один великий та за один малий проект. Ми впевнені, що при головуванні у нас не може бути фальсифікації, адже можна проголосувати тільки на сайті міськради, ідентифікувавшись за допомогою ЕЦП або Banking ID, або пред’явивши паспорт в пунктах для голосування. Система для голосування не пропустить одного і того ж мешканця міста проголосувати двічі», - зазначила Наталія Чиж.


Автори не допущених до голосування проектів протягом п’яти робочих днів мають право подати апеляційну заяву на ім’я голови Координаційної ради.

Сторінки:
Нагору