БЕР
П'ятниця
29
10:15

Анжеліка Лабунська: ​Допоки педагоги будуть вирішувати матеріально-побутові проблеми шкіл - якісної освіти не буде 

Голова обласної ради наголосила, що зараз вчителі, замість того, що зосереджуватися на якості освіти, вирішують багато проблем, які має вирішувати держава.

Голова обласної ради Анжеліка Лабунська 26 серпня взяла участь в обласній конференції працівників освіти, що проходила напередодні початку нового навчального року. На конференції педагоги з усієї області підбили підсумки розвитку галузі освіти Житомирщини у цьому навчальному році та окреслили завдання на наступний навчальний рік.

Звертаючись до освітян області, Анжеліка Лабунська привітала їх з Днем Незалежності України та з 1 вересня.

«Як голова обласної ради, як мати трьох дітей хочу низько вклонитися вам за те, що ви не просто навчаєте наших дітей, а й віддаєте частину своєї душі. Я вважаю, що всім вчителям треба видати нагороди за те, що вони працюють у таких складних умовах», - звернулася до педагогів очільник депутатського корпусу.

Голова обласної ради наголосила, що зараз вчителі, замість того, що зосереджуватися на якості освіти, вирішують багато проблем, які має вирішувати держава.

«Поки вчителі займаються ремонтом дахів, вирішенням матеріально - побутових проблем шкіл, ми не можемо говорити про якість освіти. Не можуть педагоги приходити до школи і думати, де взяти підручник, як забезпечити кабінет усім необхідним, шукати спонсорів, щоб вікна поміняти. Вони мають давати дітям знання, а ми маємо думати, які підняти престиж професії вчителя», - наголосила Анжеліка Лабунська.

Зупинилась голова обласної ради і на оптимізації навчальних закладів та фінансуванні галузі освіти.

«Сьогодні багато говориться про оптимізацію, але ми ще до кінця не розуміємо, що із закриттям шкіл вмиратиме село. І допоки я голова обласної ради ми не дамо закрити жодної школи в області. До того ж, щоб провести реформи в освітній галузі, потрібні кошти. І депутати Верховної Ради України при прийнятті державного бюджету мають це розуміти», - сказала Анжеліка Лабунська.

Голова обласної ради запевнила освітян, що депутатський корпус буде робити все можливе, аби виконувався обласний бюджет і педагоги мали усі належні їм надбавки.

Під час конференції п’ятьох працівників освітньої галузі нагороджено грамотами обласної ради і цінними подарунками.

Вчора

Сторінки:
Нагору