КВІ
Четвер
25
10:46

Дружина Президента України Марина Порошенко відвідала Житомир. ФОТО

​У Житомирі дружина Президента України Марина Порошенко разом із Віце-прем’єр-міністром Геннадієм Зубком ініціювали старт проекту щодо створення мережі Інклюзивно-ресурсних центрів (ІРЦ).

З 1 вересня цього року по всій країні має запрацювати мережа Інклюзивно-ресурсних центрів, що є одним з етапів реформи інклюзивної освіти. В Житомирській області буде створено 30 таких центрів. Під час тренінгу голови об’єднаних територіальних громад області отримали маршрутні карти щодо створення ІРЦ, де визначені цілі, проекти, завдання, які необхідно впровадити, щоб діти з особливими потребами могли здобувати якісну освіту.


«Щоб сформувати дієву мережу Інклюзивно-ресурсних центрів Благодійний Фонд Порошенка разом з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ розробили типовий проект створення Інклюзивно-ресурсних центрів, які сьогодні будуть надані всім головам об’єднаних територіальних громад і вони допоможуть швидше реалізувати будівництво і відкриття ІРЦ. Вони будуть мати сучасне обладнання, і в які буде проведений набір фахівців для надання кваліфікованої допомоги дітям з особливими потребами», - зазначила Марина Порошенка.


Проект який сьогодні стартував в Житомирі стане прикладом для інших областей і найближчим часом подібні ініціативи запрацюють по всій країні, впевнена перша леді. В свою чергу Геннадій Зубко наголосив, що сьогодні Житомирщина є лідером у впровадженні реформи децентралізації і входить у п’ятірку областей по кількості створених громад.


«Я вдячний за те, що Житомирська область є першою, хто робить крок в цьому напрямку, і це дійсно є кроком європейської держави, яка точно знає, що будь-який громадянин, незалежно від його особливих потреб, має право отримати якісну середню освіту», - сказав урядовець. Віце-прем’єр також підкреслив, що серед переваг реформи децентралізації не лише фінансові можливості, але й відповідальність.


«Ми знаємо, що другу й третю вищу освіту можна отримати, але ми точно знаємо, що середню освіту дається можливість отримати тільки раз в житті. І для нас дуже важливо, щоб не було різниці в освіті в Києві, в Житомирі, або в територіальних громадах Житомирської області. Тому ми готові долучатися не тільки до термомодернізації шкіл, а й до тих питань, які стосуються нового освітнього простору, таких футбольних майданчиків, учбових майстерень, підвозу до опорних шкіл. Але саме головне - створення інклюзивного простору, який дозволяє всім дітям долучитися до цих питань», - наголосив Геннадій Зубко.


Під час заходу голова Житомирської ОДА Ігор Гундич підписав Меморандум про співпрацю щодо формування мережі ІРЦ із керівниками органів місцевого самоврядування області.


«На сьогодні ми плануємо в області створити 30 Інклюзивно-ресурсних центрів за найближчих два роки, і я думаю це завдання нам під силу. Дуже приємно що голови ОТГ розуміють, що дійсно потрібно змінювати підходи і до тих діток, які можливо не мають можливості повноцінно навчатися. І сьогодні перша група, 14 голів ОТГ підписали, завтра 16 голі ОТГ підписують меморандум про співпрацю. Відповідно до тих ресурсних центрів, які ми планували, ми підписали меморандуми, і ми будемо надавати практичну допомогу, як обласна державна адміністрація», - зазначив Ігор Гундич.

Вчора

Сторінки:
Нагору