КВІ
Середа
24
22:17

​Екологи долучились до посадки лісу та прибирання

День навколишнього середовища в Україні – це національне екологічне свято. Його почали відмічати щорічно у третю суботу квітня, починаючи з 1998 року, після видання Указу Президента України «Про День довкілля».

Цього дня громадські природоохоронні організації та органи влади проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань, прибирання сміття, тощо. До участі у так званому «екологічному суботнику» залучаються усі небайдужі громадяни України. Даний захід має за мету згуртувати людей і їхню енергію заради миру, шляхом висадження дерев та прибирання.


Екологи теж долучились до природоохоронних акцій, посадкою дерев охоплено три райони Житомирської області. Розпочато захід в Коростишівському районі, в якому з працівниками ДП «Коростишівське ЛГ», учнями Коростишівського шкільного лісництва, а також учнями десятого класу НВК ім.Ольжича на території 1 га висаджено близько 6 тис. саджанців сосни та берези. Того ж дня в Баранівському лісництві ДП «Баранівське ЛМГ» висаджено близько 10 тис. саджанців сосни, в Малинському районі спільно з працівниками ДП «Малинське ЛГ» на території 1 га висаджено саджанці дуба червоного та берези.


Зокрема, за підтримки народного депутата Павла Дзюблика, екологів, небайдужих громадян Малинщини, студентів Малинського лісотехнічного коледжу відбулось прибирання Гідрологічного заказника місцевого значення «Гамарня» та узбережжя Малинського водосховища, який являється об’єктом природно –заповідного фонду. Сподіваємось, що висаджені дерева будуть зростати прикрашаючи довкілля, а з ними зростатиме енергія миру, співдружності та свідомого життя.

Сторінки:
Нагору