КВІ
Середа
24
00:34

​Хроніки Городницького лісу. ФОТО

За минулий рік Житомирський ліс поніс збитків на суму у понад 10 мільйонів гривень. 252 рази лісова охорона разом з поліцією фіксували фізичні напади на лісівників. Словесні погрози про розправу лунають щодня….

Тільки за два останніх місяці цього року «вкрадено» три вагони ділового лісу . Збитки вже обраховуються мільйонами гривень.


Найгарячішою ж точкою надалі лишається Городниця та прилеглі до неї ліси. 2017 став «доленосним» з точки зору уваги громадськості та силовиків до розбоїв у лісах: тамтешні «робіни гуди» не обмежилися погрозами фізичної розправи та почали стріляти. І хоч справа стала резонансною, винних тоді покарано не було. Менш ніж за місяць директор Городницького лісгоспу особисто наздоганяє браконьєрів, у автівці знаходять зброю, трофеї і …. маленького хлопчика, котрого, вочевидь, взяли навчати браконьєрству….. Богдану Мізюку, який здійснював рейдовий виїзд, у ніч з 5 на 6 березня спалюють службове авто. Його родина мешкає на першому поверсі контори Бронницького лісництва….. Машина була припаркована поруч.


Ефіри центральних каналів, максимальний розголос у локальних ЗМІ не змінив охочих до швидких грошей чорних лісорубів, знахабнівши вщент, під час спільного патрулювання лісової охорони з поліцією, порушники вдаються до обстрілу правоохоронців. За інформацією прес-служби ГУНП у Житомирській області, у ході операції було травмовано п’ятеро поліцейських. Трьох порушників вдалося затримати, четвертий, за словами тодішньої рейдової бригади, відстрілюючись, утік на територію Рівненського лісу, або того, що від нього лишилося. Місцеві лісівники не на камеру говорять про зо три десятки пилорам тільки в одному селі.


Нині у північних лісах пліч-о-пліч з бійцями лісової охорони працюють спецпризначенці, окремим розпорядженням керівника ГУНП області В’ячеслава Печененка, вони перебуватимуть у лісах району для забезпечення і дотримання правопорядку необхідний для цього час.


Затриманим особам «грозить» від 9 до 15 років, або довічне ув’язнення за статтею 348 – «Посягання на життя працівника правоохоронних органів…..»


Однак, навіть присутність спеціального підрозділу силовиків не «лякає» чорних лісорубів: днями «постійний» лісопорушник незаконно зрізав 23 дерева (береза і вільха…і це за умови перебування поліції у лісі…), чим заподіяв шкоди лісу на суму у понад 70 тисяч гривень. Рейдова бригада ДП «Городницьке ЛГ» спільно з працівниками поліції на гарячому затримали крадійчука. Всі матеріали оформлені та передані для проведення слідчих дій.


Згаданий лісопорушник періодично здійснював незаконні рубки і постійно виходив «сухим із води». За останні два роки шкода від незаконних рубок, скоєних цією особою сягає 100 тисяч гривень, жодної гривні не сплачено, справи передано до виконавчої служби.


Одночасно даний чорний лісоруб є активним скаржником та передає неправдиву інформацію про працівників Городницького лісгоспу на Урядову гарячу лінію Кабінету Міністрів та на гарячу лінію Держлісагентства, жодна з яких не підтвердилася.


Яким буде подальший хронологічний перебіг подій,- невідомо. Однак, поки що погрози лісокрадіїв «ріжемо так, щоб Київ видно було», - мають місце бути….


P.S. Остання ділянка, котру облюбували місцеві крадійчуки, - навіть не дубова, і не складається зі стиглого, чи хоча б пристиглого лісу. Останні не гребують навіть сосною, діаметром 15-20 сантиметрів.


Вчора

Сторінки:
Нагору