КВІ
Субота
20
07:42

​Хто зупинить бандитизм у лісі на Житомирщині?

Таким питанням всерйоз стурбована лісова охорона державних лісогосподарських підприємств Житомирщини, які межують з Рівненською областю.

Справа в тому, що насадження цих лісгоспів регулярно потерпають від відверто бандитських нападів зухвалих сусідів. Буквально місяць тому широкого розголосу набув факт крадіжки лісу в Городницькому лісгоспі, коли лісокради застосували зброю (!) до лісової охорони. Однак повна безкарність подібних злочинів спонукає «чорних» лісорубів до нових «подвигів».


Близько 14 години 10 листопада лісничий Червоновольського лісництва державного підприємства «Городницьке лісове господарство» повідомив лісову охорону лісгоспу про те, що на межі з Рівненською областю невідомими особами ведеться незаконна рубка лісу.


Працівники лісової охорони разом із представниками поліції оперативно виїхали на затримку порушників. Позаяк відстань, яку їм необхідно було подолати, становила 45 км, прибувши на місце скоєння самовільної рубки, виявили, що крадії вже переїхали на територію Рівненської області, зрізавши 12 сосен та завдавши шкоди лісу на суму 61,5 тис. гривень. В ході переслідування на відстані 300 м від кордону рейдовики виявили причеп, навантажений лісом, без трактора. Через 10 хвилин зі сторони села Борове Рокитнівського району Рівненської області приїхав легковий автомобіль та перекрив дорогу рейдовим автомобілям. Відразу ж на місці події зявилося півтора десятка агресивно налаштованих чоловіків.


Побачивши, що представники поліції проводять фотофіксацію викраденої лісопродукції, одна група людей, погрожуючі дерев’яними кийками та металевими предметами, оточили представників правоохоронних органів та відібрали фотоапарат. Інші вдерлись до рейдових автомобілів, зірвали відеореєстратор та пошкодили радіостанцію.


В цей час зі сторони села Борове Рівненської області з’їжджались автомобілі, власники яких з погрозами вимагали «покинути їхню територію».


На разі матеріали щодо незаконної рубки та застосування фізичної сили передано до правоохоронних органів. Однак, чи отримають знахабнілі лісопорушники адекватне покарання - таке, щоб іншим врешті була наука? – питання залишається відкритим.

Вчора

Сторінки:
Нагору