БЕР
П'ятниця
29
15:53

​Ігор Гундич: Людям немає чого хвилюватися, область працює у звичайному режимі

На життя в Житомирській області введення воєнного стану в країні ніяк не впливає, регіон працює у звичайному режимі. На цьому наголосив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич сьогодні, 29 листопада під час брифінгу.

«Область працює в тому режимі, в якому і працювала. Я б хотів одразу зняти усі питання,та сказати, що людям немає чого хвилюватися, господарський комплекс працює, проводяться ті роботи, які мають проводитися, тому введення воєнного стану в 10 областях на території Житомирської області ніяк не впливає.», - зазначив Ігор Гундич


Керівник області підкреслив, що не потрібно піднімати паніку, оскільки навіть у 10-ти областях, воєнний стан введений для заходів безпеки і оборони, та стосується силовиків та військових, а не звичайного населення.


«Я хотів би заспокоїти всіх мешканців Житомирської області з приводу того, що зараз є різні інсинуації, до прикладу, читаю в інтернеті, що в інших областях, де є воєнний стан, смс-ки починають розсилати. Я хотів би, щоб населення області не велося на ці провокації, максимально знімало ту паніку, тому що один одного можна накрутити до того стану, що почнеш бігти купувати гречку, цукор і інші запаси. Цього робити не потрібно. Навіть у 10-ти областях, де є воєнний стан, він введений для заходів безпеки і оборони, і в першу чергу стосується силовиків та військових. Навіть у тих областях, де є воєнний стан, це не стосується населення. Там не проводиться загальновійськова мобілізація, немає конфіскації майна, немає конфіскації авто. Для того, щоб ми могли миттєво реагувати, вздовж кордону України з Росією, в 10-ти областях введений воєнний стан», - наголосив очільник ОДА.


Крім того, Ігор Гундич зазначив, що воєнний стан в Україні не вплине на перші вибори в громадах області, і як заплановано вони відбудуться 23 грудня, оскільки Житомирщина не входить у перелік областей, де ввели воєнний стан.


Керівник області також додав, що Житомирщина готова до надзвичайних ситуацій та має необхідний резерв коштів,а при потребі допомагатиме й іншим областям, в тому числі готова приймати населення у разі евакуації. Усі об’єкти, де можуть у разі воєнних дій перебувати люди, завжди знаходяться у належному стані, їх перевірка проводиться постійно відповідно до плану, який затверджений головою ОДА.

Сторінки:
Нагору