КВІ
Середа
24
16:11

​Ярослав Лагута: Інвестиція в спорт – це інвестиція в майбутнє

Розвиток спорту та фізичної культури у сільській місцевості залишається пріоритетом у Житомирській області. Адже інвестиція в молодь і спорт сьогодні – це інвестиція в майбутнє. На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута під час виїзного засідання колегії Міністерства молоді та спорту України, яке відбулось у Житомирі 23 березня.

«Із 45 дитячо-юнацьких шкіл області 18 спортивних шкіл районного значення – а це 30% вихованців – перейшли у підпорядкування в об’єднані територіальні громади. При цьому загальна кількість вихованців та тренерів не зменшилась. Так, у Новоборівській ОТГ, до якої в підпорядкування надійшла ДЮСШ «Титан», розглядається можливість працевлаштування додаткових тренерів, тобто спостерігається розвиток інфраструктури та галузі», – зазначив Ярослав Лагута.


Також заступник голови ОДА додав, що в області робота зі збереження та розвитку мережі фізкультурно-оздоровчих закладів ведеться на умовах державно-приватного партнерства. В результаті чого значно покращується матеріально-технічна база закладів та збільшується кількість кваліфікованих кадрів. Оновлення спорткомплексу «Динамо» є гарним прикладом об’єднання зусиль. До фінансування долучилась і громадська організація в особі ТОВ «Динамо», і місцеві меценати, й обласний бюджет, і державний.


«Коли говоримо про комплексні заходи щодо розвитку спорту, які затверджені Обласною комплексною програмою розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2020 роки, то зі створенням ОТГ певним чином вертикаль управління і впливу зменшується. Ми це помітно відчуваємо, адже у нас створено 32 громади. І громади, отримавши фінансування, вкладають кошти в те, що можна побачити – дороги, термосанація соціальних закладів. Але не забуваймо, що інвестиція в молодь і спорт – це інвестиція в майбутнє. Тому я переконаний в тому, що на рівні Міністерства має бути відпрацьована і презентована модель розвитку спорту в ОТГ. Рекомендації мають бути сформовані знизу. І це одне із основних завдань цієї колегії», – підкреслив Ярослав Лагута.

Вчора

Сторінки:
Нагору