КВІ
П'ятниця
19
03:01

​Карантин – не канікули: поліція Житомирщини закликає батьків контролювати дотримання дітьми визначених обмежень!

За минулий тиждень, з 16 по 22 березня, до територіальних підрозділів поліції регіону надійшли повідомлення про зникнення 8 неповнолітніх. Усіх дітей поліцейські оперативно розшукали. Правоохоронці закликають громадян контролювати місцеперебування підлітків і дотримання ними карантинних обмежень.

Як повідомила начальник підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук, у переважній більшості випадків причиною залишення домівок ставали непорозуміння з батьками або ніким не контрольоване дозвілля.


Серед розшуканих 15-річна малинчанка. Про її зникнення до місцевого відділення поліції повідомила серед тижня мати. Поліцейські встановили коло спілкування юнки та перевірили друзів і знайомих. Врешті дівчину знайшли в гостях у її друга-юнака.


На Звягельщині ще одна 15-річна школярка образилась на зауваження матері і подалась геть. На дзвінки мобільного не відповідала. Правоохоронці розшукали її, коли дівчина простувала автодорогою у напрямку Рівненщини.


У Радомишльському районі поліцейські встановили місцеперебування та повернули додому 12-річного мандрівника, який кілька днів не з’являвся додому. Його мати повідомила правоохоронців про відсутність сина лише 22 березня, аргументуючи тим, що раніше хлопець уже втікав з домівки, а потім самостійно повертався. На щастя, об’єктом злочину хлопчик не став. Його розшукали у сусідньому селі. З родиною працює ювенальний інспектор поліції.


У неділю до Баранівського відділення поліції вкотре звернулась жителька райцентру із повідомленням про зникнення своєї 16-річної доньки. Дівчина і раніше неодноразово залишала місце свого проживання і поліцейські раз за разом повертали її додому із сусідніх населених пунктів чи з території Звягельщини. Цього разу дівчина повернулась самостійно, оскільки не змогла виїхати з райцентру пасажирським транспортом.


Правоохоронці наполегливо радять усім громадянам забезпечити постійний контроль за місцем знаходження дітей на період карантину. Будьте відповідальними! Самі дотримуйтесь визначених на період карантину обмежень і привчайте до цього малечу і підлітків. Саме від вас і вашого ставлення залежить здоров’я і безпека вашої дитини! Не забувайте про необхідні правила поведінки в особливий період і залишайтесь здорові!

Вчора

Сторінки:
Нагору