КВІ
П'ятниця
19
23:07

​Керівники області разом із депутатами обласної ради відкрили оновлене «інсультне» відділення неврології в обласній лікарні

У Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського 29 травня громадськості презентовано нове відділення неврології з блоком інтенсивної терапії. Саме тут пацієнти з гострим порушенням мозкового коровообігу матимуть змогу отримати висококваліфіковану допомогу. Адже саме вчасно надана допомога дозволить зберегти життя хворого та попередити розвиток важких наслідків.

Разом із головним лікарем Богданом Леськівим нове відділення оглянули голова обласної ради Володимир Ширма , голова облдержадміністрації Ігор Гундич, депутати обласної ради, меценати та громадськість.


Нове неврологічне відділення розраховане на 21 ліжко з блоком інтенсивної терапії на 6 реанімаційних ліжок для надання допомоги пацієнтам з гострим порушенням мозкового кровообігу. Відділення очолюватиме лікар-невропатолог Хабазня Тетяна.


Під час урочистого відкриття відділення Володимир Ширма зазначив, що оновлення лікарні на цьому не закінчиться: «До кінця року плануємо відкрити реанімаційне відділення, встановити ще один ангіограф. Для депутатського корпусу 7 скликання галузь медицини в проіритеті».

Богдан Леськів наголосив, що основним завданням роботи неврологічного відділення є надання допомоги пацієнтам з гострим порушенням мозкового кровообігу в перші три години від початку захворювання для проведення тромболітичної терапії, попередження інвалідизації пацієнтів та зменшення випадків смертності.


Відділення обладнане за сучасними світовими стандартами. На його реконструкцію витрачено майже 7 млн грн з обласного бюджету та Державного фонду регіонального розвитку.


Усім пацієнтам з гострим порушенням у перші три години від початку захворювання буде виконуватись безкоштовно комп’ютерна томографія, ангіографія судин головного мозку і в разі ішемічного інсульту згідно з показниками буде проведена тромболітична терапія.

Довідково: За визначенням Всесвітньої організації охорони здоров'я, інсульт або гостре порушення мозкового кровообігу – це раптово розвинені симптоми порушення мозкових функцій, які можуть призвести до смерті людини.

Розповсюдженість цереброваскулярних захворювань в Україні постійно збільшується. Так, за останні 15 років цей показник виріс майже у 4 рази. В Україні щорічно реєструється близько 130 тис. випадків інсультів. Рівень смертності від інсульту в Україні у 2,5 рази перевищує відповідні показники західноєвропейських країн.

У Житомирській області за 2017 рік зареєстровано 2250 випадків інсульту, 558 пацієнтів померло. На жаль, у більшості випадків виникнення інсульту пов’язано з недостатньою обізнаністю населення з симптомами захворювання та необхідності термінової допомоги.




Сторінки:
Нагору